OVER FEANFAN

Supportersvereniging FeanFan is sinds de oprichting in 1981 de officiële supportersclub van sc Heerenveen. sc Heerenveen is in deze dertig jaar uitgegroeid tot een subtopper in de Eredivisie. FeanFan is in die jaren met de club meegegroeid en behoort met een kleine drieduizend leden en donateurs inmiddels tot de grotere supportersclubs van Nederland.

De doelstelling van FeanFan is vierledig: het informeren en faciliteren van supporters, het vergroten van de betrokkenheid van de supporters en het behartigen van supportersbelangen. Het vijfkoppige bestuur is hiervoor verantwoordelijk en kan daarbij rekenen op een grote groep trouwe vrijwilligers.

Informeren van supporters
Het informeren van de supporters over het reilen en zeilen van de club verzorgt FeanFan op verschillende manieren. In de eerste plaats geeft de supportersclub (samen met Aktie ’67) FeanFan Magazine uit. Dit glossy magazine verschijnt zes keer per jaar en staat boordevol met informatie, interviews en opinie. Daarnaast houdt een webredactie via de eigen website, Facebook, Twitter en Instagram de supporters op de hoogte van het laatste nieuws.

Faciliteren van supporters
Het faciliteren van de supporters doet FeanFan onder meer door het organiseren van busreizen naar uitwedstrijden. Met goed georganiseerde busreizen wil de supportersvereniging ervoor zorgen dat onze club ook op vreemde bodem op de steun van de twaalfde man kan rekenen. Kaarten zijn te koop via online ticketing en bij thuiswedstrijden aan de bestuurstafel van FeanFan in Feanplaza. Leden van FeanFan krijgen tien euro korting op de buscombi. Als lid van FeanFan profiteert u bovendien korting in de Feanstore.

Vergroten betrokkenheid
Supportersvereniging FeanFan vindt het erg belangrijk dat supporters betrokken zijn bij de club. FeanFan wil dat supporters zich thuis voelen in het Abe Lenstra stadion en zich verbonden voelen met de club en met elkaar. Dit probeert FeanFan te realiseren door het organiseren van verschillende activiteiten, zoals It Petear. Tijdens deze avond krijgen supporters de mogelijkheid om vragen te stellen en te discussiëren met de directie, trainer en een speler. In de jaarlijkse Mister FeanFan voetbalquiz worden de Heerenveensupporters getest op hun voetbalkennis. Naast mooie prijzen mogen de winnaars zich een jaar lang Mister FeanFan noemen; dé kenners van sc Heerenveen.

Betrokkenheid komt ook tot uiting in sfeeracties bij de wedstrijden. De supportersclub heeft sinds 2006 een sfeerteam, dat een paar keer per seizoen sfeeracties voorbereidt en uitvoert. Elders op deze site vindt u een impressie van de schitterende sfeeracties die dit team heeft georganiseerd.  

Behartigen van belangen
Supporters zijn belangrijk voor de club. Hun stem mag en moet gehoord binnen de club. Het bestuur van FeanFan overlegt regelmatig met de club en wordt betrokken bij supportersaangelegenheden. Op die manier willen we de belangen van onze supporters zo goed mogelijk behartigen. Het is belangrijk dat club en FeanFan over en weer op de hoogte zijn met wat er speelt.

Sinds 2013 is supportersclub FeanFan vertegenwoordigd in het bestuur van Stichting sc Heerenveen, de aandeelhouder van het voetbalbedrijf. Ook hier houdt FeanFan de belangen van supporters scherp voor ogen en vertolkt zij het geluid van de achterban.

Bestuur
Dit alles vindt plaats onder verantwoordelijkheid van het bestuur, dat bestaat uit zes personen. Elk bestuurslid heeft zijn of haar eigen aandachtsgebieden. In de maandelijkse vergaderingen worden zaken in elkaars portefeuille besproken. Voor vragen, opmerkingen en goede suggesties is het bestuur bereikbaar via het contactformulier op de site. Bovendien is het bestuur voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd te vinden in FeanFan Café in FeanPlaza. Kom gerust eens langs!

Word lid!
Hoe groter de supportersclub is, hoe meer wij voor supporters kunnen betekenen. Voor slechts twintig euro per jaar word je lid van FeanFan. Met deze bijdrage ondersteun je de activiteiten van FeanFan, ontvang je het FeanFan Magazine en profiteer je van kortingen op busreizen en fanartikelen in de Feanstore. Daarmee ben je nog meer betrokken bij onze mooie pompeblêdenclub.

FeanFan ben je niet even, maar heel je leven!!

 • 1

  AFC Ajax

  60

  24

 • 2

  PSV

  54

  25

 • 3

  AZ

  49

  25

 • 4

  SBV Vitesse

  48

  25

 • 5

  Feyenoord

  46

  25

 • 6

  FC Groningen

  42

  25

 • 7

  FC Utrecht

  37

  24

 • 8

  FC Twente

  36

  25

 • 9

  SC Heerenveen

  33

  25

 • 10

  Heracles Almelo

  32

  25

 • 11

  Fortuna Sittard

  31

  25

 • 12

  PEC Zwolle

  26

  25

 • 13

  Sparta Rotterdam

  24

  24

 • 14

  RKC Waalwijk

  23

  25

 • 15

  VVV Venlo

  22

  24

 • 16

  Willem II

  18

  25

 • 17

  ADO Den Haag

  15

  25

 • 18

  FC Emmen

  13

  25

Het programma is nog onbekend