Elftal moet snel op zoek naar de juiste inzet, passie en beleving

Geplaatst op 15-01-2021

Negen wedstrijd is sc Heerenveen momenteel zonder zege. Ook tegen RKC Waalwijk kon een snelle voorsprong niet over de streep getrokken worden. Net als eerder in Waalwijk pakte het nietige RKC twee punten af van de Friezen, alleen was dit eigenlijk net andersom. Bij vlagen werd de ploeg compleet weg getikt door de Waalwijkers en keken de Friese fans wederom tegen een slechte vertoning aan. Tibor Halilovic mocht deze wedstrijd zijn debuut maken, maar zal ook wel een paar keer vreemd om zich heen gekeken hebben naar het angstvoetbal van de Friezen, met een onderuit gezakte assistent trainer op de bank als vervanger van de zieke Johnny Jansen. Hij zat er net zo bij als zijn elftal, ongemotiveerd en zag in elk geval niet de wil om te winnen en dat is wel een kwalijke zaak.

Erwin Mulder 7,0: Ondanks het grote overwicht van de Waalwijkers kreeg de doelman weinig te doen. Was kansloos bij de knappe goal van Van de Venne, en hield zijn ploeg in de slotfase met een geweldige redding nog op de been voor een puntje.

Hamdi Akujobi 5,5: Deed zijn best wel, maar is niet de speler die op dit moment klaar is voor een plek in het eerste elftal. Zodra Floranus terug is, zal deze die plek wel weer overnemen.

Ibrahim Dresevic 6,5: Liet eindelijk weer eens wat meer zien, dan in het eerste half jaar. Was van de verdedigers in de eerste helft actief en betrokken bij het spel. Gaf bij de gelijkmaker rugdekking op Akujobi en kwam daardoor een stap te kort om de voorzet te onderscheppen.

Pawel Bochniewicz 5,5: Is zeker nog niet in vorm, voor de winterstop vaak een rots in de branding met het vizier vooruit. Speelt nu ineens ook met angst en de meeste ballen achteruit en breed. Hopen dat hij snel de bravoure weer terug vind waar we aan het begin van het seizoen van genoten.

Lucas Woudenberg 6,0: Aan inzet ligt het nooit bij Woudenberg. Bleef gisteren ook de hele tijd goed mee opkomen over de rechterkant. Gaf een paar gevaarlijke voorzetten, iets wat achterwege blijft bij de buitenspelers. Helaas voor hem, werd er niet goed op die ballen geanticipeerd.

Tibor Halilovic 6,0: Mocht direct starten en een uur spelen. Was nog onwennig en onzeker aan de bal. Maar is ook lastig als nieuweling in een strubbelend elftal je plek te vinden.

Joey Veerman 6,0: Begon ijverig aan de wedstrijd, maar viel ook na rust ver terug. Zijn passing was wederom matig. Aan het begin van het seizoen leek zijn transferwaarde alleen maar te stijgen. In deze vorm zal die aanzienlijk dalen.

Rodney Kongolo 5,0: Loopt zichzelf momenteel voorbij. Wil overal zijn, maar is daardoor te vaak op de verkeerde plek of overal een stap te laat. Als er gemakkelijker gevoetbald wordt dan is het voor hem ook makkelijker om daar een bijdrage aan te leveren. Op dit moment helaas onzichtbaar.

Mitchel van Bergen 5,0: Leek voor de winterstop de goede weg ingeslagen, maar is het wederom kwijt. Komt zijn man amper voorbij, en is hij er langs dan ontbeert het aan een goed vervolg. Die stap hoger die hij wil, komt er op deze manier nooit.

Henk Veerman 5,5: De aanvoerder van de Friezen sjokt ook over het veld als er niks lukt. Als aanvoerder moet je dan voorop in de strijd gaan. Dit ontbeert er echt aan. Scoorde dan wel zijn elfde doelpunt, maar was ook enige goede bijdrage deze wedstrijd.

Arjen van de Heide 6,5: Was in de eerste helft misschien wel de sterkste speler aan Friese zijde. Bemoeide zich met het spel, durfde acties te maken. Kunnen de meeste teamgenoten een voorbeeld aan nemen. De wissel zal uit voorzorg zijn geweest, maar de meeste fans hadden hem liever 90 minuten in actie gezien.

Siem de Jong 5,5: Zondag 60 minuten, vandaag een half uur. Kon wederom geen potten breken en laat nog niet zien dat het een toegevoegde waarde is voor het elftal.

Benjamin Nygren 5,5: Probeerde wel zijn stempel op de wedstrijd te drukken, maar dat was hooguit tien minuten en zakte daarna weer ver weg. Kreeg de grootste kans op de 2-1, maar produceerde een slap rollertje naast de goal. Zal ook snel zijn vorm terug moeten vinden van de eerste weken in Friesland.

 • 1

  AFC Ajax

  57

  23

 • 2

  PSV

  51

  24

 • 3

  AZ

  49

  24

 • 4

  SBV Vitesse

  45

  24

 • 5

  Feyenoord

  43

  24

 • 6

  FC Groningen

  42

  24

 • 7

  FC Twente

  35

  24

 • 8

  FC Utrecht

  34

  23

 • 9

  Fortuna Sittard

  31

  24

 • 10

  SC Heerenveen

  30

  24

 • 11

  Heracles Almelo

  29

  24

 • 12

  PEC Zwolle

  26

  24

 • 13

  Sparta Rotterdam

  23

  23

 • 14

  RKC Waalwijk

  23

  24

 • 15

  VVV Venlo

  22

  23

 • 16

  Willem II

  17

  24

 • 17

  ADO Den Haag

  15

  24

 • 18

  FC Emmen

  12

  24

Het programma is nog onbekend