Friezen blijven ook in vierde thuiswedstrijd steken op een gelijkspel

Geplaatst op 22-09-2019

Ook in de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen is sc Heerenveen blijven steken op een gelijkspel. Ditmaal was het FC Utrecht wat een punt mee nam uit het Abe Lenstra Stadion. Wederom hadden de Friezen het beste van het spel, en waren veelal op de helft van de tegenstander. De Domstedelingen groeven zich in, en wilde de ploeg pijn doen met razendsnelle counters. Die tactiek leek voor hen prima te werken. Uit één van die counters tekende Kerk voor de 0-1. De Friezen knokten zich terug en kwamen langzij via Ejuke. In de tweede helft kreeg Odgaard de grootste mogelijkheid om de overwinning binnen te halen, maar net als tegen Feyenoord miste de jonge spits vanaf elf meter.

Johnny Jansen had vandaag dezelfde elf namen het veld ingestuurd als tegen Ajax. Dit betekende wederom Joey Veerman in plaats van Jordy Bruijn. En wat is het een genot om de van FC Volendam overgekomen middenvelder te zien voetballen. De jonge middenvelder was de baas op het middenveld en draait bij vlagen zijn tegenstanders compleet dol, om dan ook nog met een prima voortzetting te komen. Hicham Faik liet zich in de tweede minuut ook gelijk gelden, en kreeg terecht geel voor een harde tackle. De eerste momenten waren voor FC Utrecht in de omschakeling. De ploeg liet sc Heerenveen combineren tot aan de eigen zestien. Bij balverlies werd dan gelijk een lange haal naar voren gedaan waarmee de ploeg de aanvallers aan het werk zette. Na tien minuten konden Dresevic en Botman nog net voorkomen dat Dalmau ging scoren. In de achttiende minuut had de ploeg van Van den Brom wel succes. De Friese verdediging stond op de middenlijn, en met een lange peer werd Gyrano Kerk gelanceerd. Op snelheid klopte hij de verdediging en verschalkte Warner Hahn met een listig lobje.

Verleden jaar gingen de koppies dan hangen, maar ook vandaag bleef de ploeg voor elkaar knokken. Nadat Odgaard een kans naast schoot, kwam na een half uur de verdiende gelijkmaker. Van Bergen kwam op rechts goed door, en gaf een lage bal door het centrum. Deze werd door Chidera Ejuke beheerst in de verste hoek geplaatst. In de laatste fase voor rust gingen de Friezen nog op zoek naar de voorsprong. Ejuke kreeg nog een kans, maar miste en ook een vrije trap van Faik verdween in de muur. De tweede helft ging op dezelfde voet verder. Al zakte sc Heerenveen wel iets meer in, om zo Utrecht vanaf de eigen helft te lokken. De buitenspelers van sc Heerenveen bleven hun directe tegenstanders maar opzoeken, maar telkens ontbrak het vervolg voor de goal. Halverwege de tweede helft kreeg de Friese ploeg een grote kans. Opnieuw stond Veerman met een prachtige pass aan de basis van de aanval. De middenvelder kwam zelf niet tot schieten, maar zag de bal voor de voeten van Jens Odgaard komen. De spits twijfelde niet en schoot hard en laag rakelings naast.

Een kwartier voor tijd leken de Friezen loon naar werken te krijgen. De ijverige Odgaard ging goed door en werd op de rand van de zestien de voet dwars gezet door invaller Strieder. Scheidsrechter Mulder wees naar de stip. Odgaard ging zelf achter de bal staan, maar zag Paes met de voeten redding brengen. De rebound werkte de spits hopeloos over. Jansen greep in en haalde de teleurgestelde spits van het veld, en bracht Halilovic in de ploeg. In de slotfase kon de wedstrijd nog beide kanten op. Uit de eerste corner die FC Utrecht pas in de blessuretijd kreeg, redde Warner Hahn met een reflex op de inzet van Ramselaar. Dresevic was alert en schoot de bal net op tijd weg voor de inkomende Gustafson. Aan de andere kant kregen Halilovic en Faik nog ruimte om te schieten, maar beide inzetten verdwenen over de goal. Zo bleef de Friese ploeg opnieuw steken op een punt, met wel een groot verschil dat de wedstrijden verleden jaar vaak verloren gingen en niet om aan te zien waren. Nu staat er een elftal dat blijft strijden en aanvallen op een positieve manier. Onder Jansen heeft de ploeg nog niet verloren in het eigen Abe Lenstra Stadion, maar het wordt wel tijd dat de gelijkspelletjes worden omgezet in overwinningen.

 • 1

  AFC Ajax

  56

  25

 • 2

  AZ

  56

  25

 • 3

  Feyenoord

  50

  25

 • 4

  PSV

  49

  26

 • 5

  Willem II

  44

  26

 • 6

  FC Utrecht

  41

  25

 • 7

  SBV Vitesse

  41

  26

 • 8

  Heracles Almelo

  36

  26

 • 9

  FC Groningen

  35

  26

 • 10

  SC Heerenveen

  33

  26

 • 11

  Sparta Rotterdam

  33

  26

 • 12

  FC Emmen

  32

  26

 • 13

  VVV Venlo

  28

  26

 • 14

  FC Twente

  27

  26

 • 15

  PEC Zwolle

  26

  26

 • 16

  Fortuna Sittard

  26

  26

 • 17

  ADO Den Haag

  19

  26

 • 18

  RKC Waalwijk

  15

  26

Het programma is nog onbekend