Hoe is het nu met: Michel Vlap

Geplaatst op 03-11-2020

De vorige keer vroegen we Jeffrey Gouweleeuw het hemd van het lijf, dit keer is het de beurt aan Michel Vlap. De 23-jarige Sneker maakte in 2019 de overstap van sc Heerenveen naar RSC Anderlecht. Nu, één jaar na de overstap, heeft hij elf doelpunten voor deze ploeg mogen maken. Samen met hem blikken we terug op zijn tijd bij sc Heerenveen en vragen we hem naar zijn ervaringen in Brussel.

Coronatijd

Begin september deelde de middenvelder dat hij besmet was met het coronavirus. Dit was een hectische tijd voor hem. “Je wordt vooral gek van het binnen zitten. Gelukkig heb ik me niet heel ziek gevoeld en inmiddels ben ik alweer vier weken fit.” Ondanks dat hij een tijd in quarantaine heeft gezeten, heeft Michel hoge verwachtingen van dit seizoen bij Anderlecht. Hij verwacht niet alleen veel van het team, maar ook van zichzelf. “Er zit enorm veel kwaliteit in de ploeg, dus een top vier resultaat moet zeker haalbaar zijn.” Momenteel heeft Anderlecht acht wedstrijden gespeeld en staan ze op een tiende plek in de Jupiler Pro League.

Tijd bij Heerenveen

Het voetballen in Brussel is heel anders dan in Heerenveen. Het is een wereld van verschil, vindt Vlap: “Het meeste mis ik de rust en warmte bij sc Heerenveen. Het is de club waar ik vandaan kom en het zal dus altijd in mijn hart zitten.” Voor nu wil de middenvelder alles uit zijn carrière halen. Maar, mocht het zo lopen, dan staat hij er zeker voor open om ooit weer bij de Heerenveense club aan te sluiten. De band met de supporters is hem veel waard.

Tijd bij Anderlecht

Spelen bij RSC Anderlecht is een droom voor Michel. “Het is wel de grootste club van België, ik probeer me hier te ontwikkelen tot een betere voetballer.” Spelen bij een grote club brengt natuurlijk ook hoge verwachtingen en een bepaalde druk met zich mee. Vlap geeft dan ook aan dat het niet altijd even makkelijk is om met deze verwachtingen om te gaan. “Er zijn ups en downs, ik heb echter veel geleerd, na deze slechte start van het seizoen ga ik keihard werken en er een mooi seizoen van maken.” De overstap naar Brussel was een enorm verschil met Friesland, qua mensen en verkeer is het in België velen malen drukker. Daarnaast is de druk bij Anderlecht dusdanig groot dat elke wedstrijd eigenlijk wel gewonnen moet worden met goed voetbal.

Zijn ontvangst bij de Vlaamse club bracht wel wat teweeg, Vlap werd binnengehaald als een grote aankoop. Hij werd enorm warm ontvangen en voelt hij zich thuis bij de ploeg.

Vragenvuur

Uiteraard legden wij ook wat stellingen aan Vlap voor. Als hij moet kiezen tussen kunst- of normaal gras, dan kiest de voetballer uiteraard voor normaal gras. Daarnaast verkiest Michel een goal boven een assist. Als hij moet kiezen tussen Heerenveen en Ajax, dan kiest de voetballer op dit moment in zijn carrière toch voor Ajax. En, zijn favoriete speler allertijden bij sc Heerenveen is ongetwijfeld Lasse Nielsen, geeft hij aan.

Wedstrijden

De meeste voetballers kruipen voor de wedstrijd even in hun eigen bubbel, een totale focus voor de wedstrijd die ze gaan spelen. Maar, wat is het ritueel van Michel? “Ik spreek mezelf voor een wedstrijd altijd positief toe: je gaat genieten en lekker spelen en scoren.” Daarnaast denkt de voetballer voor de wedstrijd even aan zijn oma, waarbij hij een kusje naar boven geeft.

Toekomst

Ook kijken we samen met Vlap naar de toekomst. Hij heeft 21 doelpunten gescoord bij Heerenveen en elf bij Anderlecht. De voetballer heeft al aardig wat goals op zijn naam staan, maar hij hoopt in de toekomst verder te groeien. “Ik zou graag prijzen willen pakken met Anderlecht en nog een stap maken naar een top competitie. Het Nederlandse elftal is ook een enorme droom.” Buiten het voetbal om hoopt Michel natuurlijk ook op ‘kleine Vlapjes’.

Wij willen Michel Vlap bedanken voor het beantwoorden van de vragen. Hij heeft ons een kijkje in zijn leven gegeven. Wij wensen hem veel succes bij RSC Anderlecht en hopen hem stiekem over heel wat jaren weer te mogen verwelkomen bij onze mooie club.

Heb jij als lezer van FeanFan een goede speler op het oog voor de volgende editie van ‘Hoe is het nu met’? Laat het ons weten door ons een berichtje te sturen via onze website of één van onze social-mediakanalen (@feanfansv).

 • 1

  AFC Ajax

  27

  10

 • 2

  SBV Vitesse

  25

  10

 • 3

  PSV

  23

  10

 • 4

  Feyenoord

  22

  10

 • 5

  FC Twente

  18

  10

 • 6

  SC Heerenveen

  18

  10

 • 7

  AZ

  17

  9

 • 8

  FC Groningen

  17

  10

 • 9

  FC Utrecht

  11

  9

 • 10

  Sparta Rotterdam

  9

  10

 • 11

  PEC Zwolle

  9

  10

 • 12

  RKC Waalwijk

  9

  10

 • 13

  VVV Venlo

  9

  10

 • 14

  Willem II

  8

  10

 • 15

  Heracles Almelo

  8

  10

 • 16

  ADO Den Haag

  5

  10

 • 17

  Fortuna Sittard

  3

  10

 • 18

  FC Emmen

  3

  10

Het programma is nog onbekend