Middenveld sc Heerenveen maakt weer indruk tegen sterkere tegenstander

Geplaatst op 09-02-2021

Een aantal weken geleden verloor sc Heerenveen in de slotfase met 1-0 van Heracles Almelo. Afgelopen zaterdag was de slotfase de Friezen gunstig gezind. In de 83e minuut scoorde Henk Veerman zijn eerste kopgoal in de eredivisie. De concurrentie kon alleen maar toekijken hoe de Friese ploeg in eigen huis uiteindelijk een belangrijke overwinning behaalde. Doelman Erwin Mulder hield voor de derde wedstrijd op rij de nul, waardoor de ploeg na een lange periode van tegenslagen ineens de wind weer in de rug lijkt te hebben.

Erwin Mulder 7,0: De doelman werd tegen Vitesse geen enkele keer onder vuur genomen. De paar dingen tussen de palen waren geen probleem voor de doelman. Door deze clean sheet blijft sc Heerenveen de aansluiting houden met de subtop clubs.

Jan Paul van Hecke 7,0: De huurling van Brighton raakte zijn basisplaats kwijt ten koste van Dresevic en verdrong deze middag Sherel Floranus uit de basis. De Zeeuw kan terug kijken op een prima wedstrijd Hard en fair in de duels en verdedigend solide.

Ibrahim Dresevic 6,5: Gaf centraal niet veel weg. Aan de bal neemt Dresevic zo nu en dan te veel hooi op de vork. In het laatste kwart gaf hij bij een 0-0 stand knullig de bal weg. In de counter leek Vitesse af te gaan op de openingtreffer, maar Bochniewicz voorkwam dit met een uitstekend tackle.

Pawel Bochniewicz 7,0 De Poolse rots vormt inmiddels een prima duo met Dresevic. Beide spelers vullen elkaar aan en lossen elkaars foutjes zonder morren op. Dit resultaat geeft veel vertrouwen voor de komen de weken.

Rami Kaib 6,5: Was minder nadrukkelijk aanwezig dan in zijn eerste optredens voor de Friezen. Verdedigend deed back het juiste, aanvallend werd hij vaak goed en tijdig geblokt door de tegenstander.

Tibor Halilovic 7,5: De jonge middenvelder is al niet meer weg te denken op het middenveld bij de Friezen. Zoekt gelijk de oplossing vooruit en laat de ploeg veel beter een aanvallender voetballen.Was dichtbij zijn eerste goal in Friese dienst, maar een uitstekende Pasveer voorkwam dit met een mooie redding.

Rodney Kongolo 7,0: De middenvelder speelde een solide duel. Had het middenveld onder controle met zijn kompanen. Was een prima stoorzender tussen de voetballende middenvelders, waardoor Vitesse niet tot grote kansen kwam.

Joey Veerman 7,5: Het grootste talent van de Friezen komt in de 4-4-2 formatie veel beter tot zijn recht. Strooide weer met mooi passes in de diepte. Kreeg de kans om de Friezen in de eerste helft al op voorsprong te schieten, maar faalde jammerlijk vanaf elf meter. Hierdoor geen 8 voor de Volendammer.

Siem de Jong 6,5:De routiner op het middenveld begint zich steeds meer thuis te voelen in Friesland. Zoekt veel de combinatie met zijn teamgenoten alleen mist de juiste afstemming met zijn teamgenoten nog te vaak, waardoor het dan slordig lijkt terwijl de gedachte prima is van De Jong.

Mitchel van Bergen 6,5: Tegen zijn oude club kon de rappe buitenspeler niet zo floreren als vorig jaar. Toch houd de aanvaller met zijn drive veel tegenstander bezig. Werd in de slotfase gewisseld voor Floranus om de overwinning over de streep te trekken.

Henk Veerman 6,5: De aanvoerder van de Friezen lag lange tijd aan de ketting bij Doekhi en Bazoer. In de slotfase ontsnapte hij aan de aandacht en kopte de Friese ploeg van dichtbij naar de overwinning.

Benjamin Nygren en Sherel Floranus speelden te kort voor een beoordeling. Al was Nygren wel belangrijk met de puntgave assist op de winnende goal van Henk Veerman. 

Het programma is nog onbekend