Nieuws

Wat kan een wedstrijd lang duren als er geen bal aan is. Na ruim twee jaar als eindverantwoordelijke lijkt Johnny Jansen het elftal niet onder controle te hebben. Het spel hangt van geluk aan elkaar. Een prima voetballer als Joey Veerman kan de kar niet trekken. Dit ligt niet eens aan de speler zelf, maar aan de spel opvatting. Diepgang is er niet in de ploeg en het breien gebeurd vooral tussen de eigen zestien en middenlijn. Henk Veerman staat op een eiland, en krijgt bijna geen bruikbare ballen. Enige positieve is dat we weinig goals tegen krijgen, maar om een wedstrijd te beslissen moet je wel willen aanvallen en kansen creëeren. Dit zit er met deze trainer niet in helaas. Richting de derby zien vele fans het dan ook niet positief in om in Leeuwarden een goed resultaat te behalen.

Xavier Mous 6,5: De doelman hield wederom zijn doel schoon, en was één van de weinige lichtpuntjes in het Abe Lenstra Stadion.

Milan van Ewijk 6,0: Een sobere wedstrijd van onze rechtsback. Verdedigend weinig problemen, alleen in balbezit kon hij weinig aanvallen uit richten.

Sven van Beek 6,0: Hield wederom met kompaan Bakker het centrum aardig dicht. Aan de bal was het te weinig om voorin tot kansen te komen.

Nick Bakker 6,0: Lijkt een rustpunt aan de bal, maar levert vooral de bal in bij Joey Veerman vlak voor zich en die mag het dan bedenken.

Rami Kaib 6,0: Net als onze rechtsback kwam hij verdedigend bijna niet in de problemen, maar bracht hij ook in aanvallend opzicht deze wedstrijd weinig tot niets.

Joey Veerman 5,0: Had bijna het meeste balbezit van allemaal, maar speelde misschien wel zijn slechtste wedstrijd voor de Friezen. Weinig passes kwamen aan bij de juiste kleur.

Nicolai Madsen 6,5: Was de enige middenvelder die er wel zin in leek te hebben. Veroverde veel ballen en hield hem in de ploeg. Alleen gebeurde er daarna veel te weinig mee.

Tibor Halilovic 5,0: De aanvoerder worstelt de laatste weken met zijn vorm. Probeert wel zijn stempel te drukken, maar deelde zaterdag mee in de malaise.

Anthony Musaba 5,0: Speelde een draak van een eerste helft en kwam eigenlijk niet in het stuk voor. Zijn wissel in de rust was een terechte.

Henk Veerman 5,0: Stond ook deze wedstrijd op een eiland. Is in deze manier van voetballen niet van waarde voor het elftal. Hij moet dieper op de helft van de tegenstander staan met steun van ploeggenoten om zich heen. Dit zit er onder Jansen niet in.

Filip Stevanovic 5,0: De jonge linksbuiten deelde ook mee in de malaise. Onzichtbaar in aanvallend op zicht. Speelt nog te vaak verstoppertje en is dan niet aanspeelbaar voor teamgenoten.

Rami Al Hajj 6,0: Kwam na rust voor Musaba in de ploeg. Was wel actiever, maar ook hij kon de sleutel richting de aanval niet vinden.

Siem de Jong en Benjamin Nygren speelden te kort voor een beoordeling.