Onthutsend zwak sc Heerenveen creëert niks en verliest weer

Geplaatst op 25-01-2021

Na het succesje in Emmen voor de Beker ging sc Heerenveen afgelopen zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo. In december wist Heracles in Friesland met 0-1 te winnen. Deze avond zou precies dezelfde uitslag op het scorebord komen in het voordeel van de Almeloërs. Beide ploegen creëerden bijna geen kansen, de Friese ploeg produceerde twee rollertjes richting de goal van Heracles. Ook Erwin Mulder kreeg één schotje recht op zich af, maar moest in de slotfase toch de bal uit het net vissen na een waardeloze bal van invaller Arjen van der Heide. Het cadeautje werd dankbaar uitgepakt door Heracles wat daarmee twee punten te veel kreeg deze avond.

Erwin Mulder 6,0: De doelman had een rustige avond, hoefde bijna niet op te treden op een paar corners na. Toch moest hij het antwoord schuldig blijven op het verdekte schot van Burgzorg vlak voor tijd.

Sherel Floranus 5,0: De rechtsback was wederom matig. Aanvallend bemoeid hij zich te weinig met het spel, en verdedigend zit hij niet kort en aan de bal is het alleen maar breed of achteruit.

Ibrahim Dresevic 6,5: Was verdedigend deze avond een lichtpuntje. Onderschepte veel ballen en zat er kort op, was alert bij slippertjes van teamgenoten. Helaas kon ook hij de goal van Burgzorg niet voorkomen.

Pawel Bochniewicz 6,0: De Pool speelde een sobere partij en is zoekende naar zijn vorm van voor de winter. Hij wil graag vooruit spelen, maar ziet de bal telkens uit de andere linies toch weer achteruit gaan.

Lucas Woudenberg 4,5: De linksback heeft er een concurrent bij, maar dit haalt nog niet het beste in hem naar boven. Het onnozel de bal over de achterlijn laten lopen zag er knullig uit en paste precies in zijn wedstrijd.

Tibor Halilovic 6,5: De middenvelder maakte in de eerste helft een prima indruk. Was goed aan de bal, droeg aanvallend zijn steentje bij. In de tweede helft had hij te vaak balverlies.

Joey Veerman 5,5: De middenvelder weet de laatste tijd zijn stempel niet meer op de ploeg te drukken. Hierdoor is de angel uit het spel van de Friezen en worden zij door elke tegenstander afgebluft. Aan Johnny Jansen de taak om hier iets op te verzinnen anders worden er niet veel punten meer gepakt.

Siem de Jong 6,5: De aanvallende middenvelder speelde slechts een half uurtje, maar liet zich gelden en leek steeds beter de klik met Veerman, Veerman en Halilovic te krijgen. Helaas verstapte hij zich op het akelige kunstgras en moest zich gelijk laten vervangen.

Benjamin Nygren 6,0: Zijn treffers als invallers leek Nygren goed te hebben gedaan. Hij oogde gretig en deed ook verdedigend zijn taak. Aanvallend kon hij helaas geen potten breken.

Henk Veerman 5,0: De aanvoerder lag aan de ketting bij het centrale duo, kreeg bijna geen ballen en de ballen die hij kreeg resulteerden te vaak in balverlies. De spits zal op moeten staan en het goede voorbeeld gaan geven om dit seizoen nog wat puntjes te kunnen sprokkelen.

Mitchel van Bergen 4,5: De buitenspeler was wederom dramatisch. Komt een lantaarnpaal nog niet voorbij en grossiert in balverlies. Als je dit percentage uit zou rekenen dan leveren negentig procent van zijn acties balverlies op.

Rodney Kongolo 6,5: De middenvelder kwam na een half uur voor De Jong in het veld. Ondanks de kleine ruimtes op het veld maakte Kongolo een aardige indruk. Was één van de weinige spelers die de bal wel in de ploeg kon houden.

Rami Hajal, Rami Kaib en Arjen van der Heide speelden te kort voor een beoordeling, alleen verdiend Van der Heide een dikke onvoldoende door zijn waardeloze terugspeelbal wist Heracles uiteindelijk de wedstrijd te winnen. Johnny Jansen zal zijn ploeg weer de juiste kant op moeten krijgen. Het is nu één en al angst. Niemand durft met lef vooruit te spelen, waardoor de ploeg niks creëert en aan een vrije val bezig is op de ranglijst.

 • 1

  AFC Ajax

  57

  23

 • 2

  PSV

  51

  24

 • 3

  AZ

  49

  24

 • 4

  Feyenoord

  46

  25

 • 5

  SBV Vitesse

  45

  24

 • 6

  FC Groningen

  42

  24

 • 7

  FC Utrecht

  37

  24

 • 8

  FC Twente

  36

  25

 • 9

  SC Heerenveen

  33

  25

 • 10

  Fortuna Sittard

  31

  24

 • 11

  Heracles Almelo

  29

  24

 • 12

  PEC Zwolle

  26

  24

 • 13

  Sparta Rotterdam

  24

  24

 • 14

  RKC Waalwijk

  23

  25

 • 15

  VVV Venlo

  22

  24

 • 16

  Willem II

  18

  25

 • 17

  ADO Den Haag

  15

  25

 • 18

  FC Emmen

  13

  25

Het programma is nog onbekend