Opnieuw zware nederlaag voor sc Heerenveen

Geplaatst op 16-04-2017

Heerenveen heeft in Amsterdam opnieuw een zware nederlaag geleden. De Friezen verloren van Ajax met maar liefst 5-1. De ploeg van trainer Jurgen Streppel kwam vlot uit de startblokken en wist in de achtste minuut al op voorsprong te komen. Toch wist het die voorsprong niet vast te houden en moest de ploeg uiteindelijk met grote cijfers capituleren.

Het eerste kwartier wist sc Heerenveen een goede pot op de mat te leggen. Een counter zorgde voor een voorsprong tegen de Amsterdammers. Sam Larsson wist de bal na een goede solo bij spits Reza Goochannejhad te krijgen. Die aarzelde niet en schoot de bal tegen de touwen. Ook na de goal bezorgde sc Heerenveen Ajax nog geen gemakkelijke middag.

Toch kwam de nummer twee van de Eredivisie al snel langszij. Vanuit een hoekschop van oud-Heerenveener Hakim Ziyech werd de bal verlengd, waarna de geheel vrijstaande Viergever de bal tegen zich aan kreeg en zo binnen kon werken. De ban leek gebroken in Amsterdam, want sc Heerenveen had  weinig meer de vertellen na de gelijkmaker. In de 32e minuut moest doelman Mulder opnieuw een doelpunt toestaan. Verdediger De Ligt schoot de bal na een één-twee met Dolberg achter de Heerenveen goaly. Het werd zelfs nog erger voor de Friezen. Jeremiah St. Juste bood Ajacied Klaassen een niet te missen kans, waardoor Streppel in de rust een 3-1 achterstand moest bespreken.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Heerenveen kon niet en Ajax wilde niet met het oog op de zware wedstrijden die het voor de boeg had. De gevaarlijkste momenten kwamen van Amsterdamse zijde en met name van Ziyech. Het vierde doelpunt hing in de lucht en die kwam er ook.  Een gemakkelijk gegeven penalty zorgde voor de 4-1. De ingevallen Morten Thorsby stopte, volgens scheidsrechter Makkelie, Dolberg op een niet geoorloofde manier. Het werd zelfs nog 5-1, waarna de Friezen met een flinke kater afdropen.

Het programma is nog onbekend