Prachtige doelpunten Van Bergen en Odgaard vellen Vitesse

Geplaatst op 02-12-2019

Afgelopen vrijdagavond boekte sc Heerenveen een knappe 3-2 overwinning op Vitesse. Dit leek er het eerste half uur totaal niet in te zitten. Defensief geklungel, een onrustige keeper, en totaal geen lijn in het spel gaven de fans flashbacks naar de afgelopen seizoenen. De belangrijke aansluitingstreffer voor rust, en de juiste omzettingen van Jansen in de rust zorgden ervoor dat de Friese vechtmachine in de tweede helft de regie pakte en daarmee de basis creëerde voor de uiteindelijke terechte overwinning op de kwetsbare Arnhemmers.

De Friezen misten de zieke Chidera Ejuke, en de niet honderd procent fitte Rodney Kongolo zat op de bank. Voor hen speelden Jordy Bruijn en Alen Halilovic. De trainer leek Hicham Faik de opdracht mee te hebben gegeven om Keisuke Honda te volgen en vast te zetten. Dit pakte compleet verkeerd uit. Faik stond vaak nog dieper dan zijn kompanen Veerman en Halilovic. Hierdoor was er totaal geen balans in het veld. Bazoer stond de gehele eerste helft vrij en kreeg alle tijd en ruimte om het spel te regisseren. De onrust sloeg over op de hele ploeg, waardoor Vitesse profiteerde van de Friese malaise. De tweede helft speelde Faik weer controlerend voor de verdediging en kwam Vitesse er niet meer aan te pas. Met het inbrengen van Kongolo was het middenveld weer compleet en domineerde de ploeg de wedstrijd, waardoor als nog de drie punter kon worden bijgeschreven.

Warner Hahn 6,0: De doelman kwam in de eerste helft erg onrustig over, dit kwam vooral door een zwak optreden van het defensieve blok. Als daar rust heerst, dan merk je niks aan Hahn. Vitesse kwam drie keer één op één, en scoorde tweemaal. In de tweede helft gaf de ploeg weinig weg, en sleepte Hahn in de slotfase de zege over de eindstreep.

Ricardo van Rhijn 6,0: Deed het op zich prima tegenover Brian Linssen, alleen aanvallend brengt de speler te weinig. De vrije trap voor rust had wel tussen de palen gemogen van die afstand.

Ibrahim Dresevic 5,0: Dit was de slechtste wedstrijd van dit seizoen van Dresevic. Leek in de eerste helft wel met een hete bitterbal aan het voetballen. Raakte werkelijk elke bal verkeerd, waardoor de gehele defensie onrustige werd. En kostte de ploeg bijna de overwinning. De tweede helft was iets beter, Voor rust een drie, na rust een zeven, gemiddeld een vijf.

Sven Botman 6,0: Liet zich in de eerste helft verrassen door de lange ballen van Vitesse. Onrust en miscommunicatie met Dresevic zorgde voor de tegentreffers. Zijn assist in de tweede helft op Van Bergen was van grote kwaliteit. Matavz kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas.

Sherel Floranus 5,5: De onrust in de defensie bracht ook Floranus regelmatig in de problemen, de onmogelijke ballen die hij kreeg kon hij weinig mee, en leverde veel balverlies op. Achter zijn vertrouwde maatje Van Bergen in de tweede helft kwam Floranus beter in zijn spel.

Hicham Faik 6,5: Stond in de eerste helft telkens verkeerd. Gaf Honda geen ruimte, maar Bazoer alle ruimte. De tweede helft stond hij weer controlerend voor de defensie, en beteugelde daarmee al het gevaar van Vitesse, en kon vanaf die positie het spel weer regisseren en daarmee de basis leggen voor de overwinning.

Joey Veerman 6,5: Kwam in de eerste helft weinig in het stuk voor, samen met Halilovic en Bruijn heb je te veel spelers die de bal in het centrum willen hebben waardoor het overvol werd. Na de wissels kreeg de middenvelder weer de ruimte om zijn eigen spel te spelen.

Alen Halilovic 6,0: Aan de bal doet Halilovic leuke dingen, maar in de eerste helft werd verdedigend wat anders gevraagd. Dit vulde de middenvelder niet goed in, liep te vaak de drukte in, waardoor vaak balverlies werd geleden in de drukte.

Mitchel van Bergen 7,5: Was de echte uitblinker aan Friese zijde, was na een paar minuten al dichtbij de 1-0 en maakte het Clark lastig. In de tweede helft omgezet naar de linkerflank, waar de zwakke Lelieveld compleet werd gedold. Een prachtige gelijkmaker, en in de slotfase nog bijna de beloning voor een tweede treffer.

Jens Odgaard 7,0: Was in de eerste helft in de drukte weer erg ongelukkig, maar kon de tweede helft zijn stempel wel op de wedstrijd drukken. Met een weergaloze aanname op de pass van Dreyer en zijn schot uit de draai tussen de palen werd de jonge spits matchwinner. Een mooie beloning voor de hardwerkende spits.

Jordy Bruijn 5,5: Kende wederom niet een erg gelukkige wedstrijd. De ijver spat er vanaf, maar zijn rollertjes richting de goal in de eerste helft leken nergens op. De middenvelder wil graag laten zien wat hij kan, maar doet dit momenteel te geforceerd, waardoor het er niet uit komt.

Rodney Kongolo 6,5: Bracht met zijn invalbeurt duelkracht in de ploeg, en zorgde er voor dat de Friezen weer de baas werden op het middenveld. Won al zijn duels, en forceerde daarmee de ruimte op het middenveld waardoor Vitesse werd kapot gespeeld.

Anders Dreyer 6,5: Kende een uitstekende invalbeurt, en stond aan de basis van de winnende goal met een prachtig balletje buitenkant rechts. De jongen buitenspeler hield het spel constant breed waardoor Veerman ruimte kreeg om tussen de linies te voetballen. Laten we hopen dat dit de Deen motiveert voor meer minuten en kansen in ons elftal.

Daniel Hoegh mocht in de slotfase weer als slot op de deur invallen. Dit doet hij elke keer uitstekend, mocht Dresevic of Botman een keer weg valt, dan staat Hoegh klaar om de ploeg te helpen.

Johnny Jansen zijn strijdplan in de eerste helft mislukte compleet, maar met de juiste omzettingen en wissels wist hij toch zijn ongeslagen status in het eigen Abe Lenstra Stadion te behouden. Hiermee gaven de spelers de ernstig zieke en aanwezige beloften trainer Chris de Wagt een mooie driepunter, en veel positieve emoties bij spelers, staf en fans.

 • 1

  AZ

  0

  0

 • 2

  AFC Ajax

  0

  0

 • 3

  SC Cambuur-Leeuwarden

  0

  0

 • 4

  FC Groningen

  0

  0

 • 5

  FC Twente

  0

  0

 • 6

  FC Utrecht

  0

  0

 • 7

  Feyenoord

  0

  0

 • 8

  Fortuna Sittard

  0

  0

 • 9

  Go Ahead Eagles

  0

  0

 • 10

  Heracles Almelo

  0

  0

 • 11

  NEC

  0

  0

 • 12

  PEC Zwolle

  0

  0

 • 13

  PSV

  0

  0

 • 14

  RKC Waalwijk

  0

  0

 • 15

  SC Heerenveen

  0

  0

 • 16

  Sparta Rotterdam

  0

  0

 • 17

  SBV Vitesse

  0

  0

 • 18

  Willem II

  0

  0

Vrijdag, 13 augustus

 • 20:00

  Go Ahead Eagles - SC Heerenveen

Zaterdag, 14 augustus

 • 16:30

  RKC Waalwijk - AZ

 • 18:45

  Heracles Almelo - PSV

 • 20:00

  Fortuna Sittard - FC Twente

 • 21:00

  AFC Ajax - NEC

Zondag, 15 augustus

 • 12:15

  SC Cambuur-Leeuwarden - FC Groningen

 • 14:30

  FC Utrecht - Sparta Rotterdam

 • 14:30

  PEC Zwolle - SBV Vitesse

 • 16:45

  Willem II - Feyenoord