sc Heerenveen huurt Dewaele

Geplaatst op 27-07-2020

Sieben Dewaele is de eerste versterking voor het komende seizoen. De 21-jarige Belg wordt voor één seizoen gehuurd van RSC Anderlecht. De middenvelder zal per direct aansluiten bij de selectie van Johnny Jansen.

Dewaele speelde vanaf 2011 in de jeugdopleiding van Anderlecht en mocht afgelopen seizoen zijn debuut maken voor deze club. Hij kwam uiteindelijk tot vijftien wedstrijden in de Jupiler Pro League, waarvan zeven in de basis. In deze wedstrijden kwam hij tot één assist.

Gerry Hamstra laat op de website van sc Heerenveen weten blij te zijn met het aantrekken van de Belg. ‘’We volgen Sieben al geruime tijd. Een goede speler met veel kwaliteit. Sieben is een stabiele middenvelder, die positioneel sterk is en goed als eerste aanspeelpunt op het middenveld kan fungeren. Hij heeft daarnaast al behoorlijk wat ervaring op het hoogste niveau in België. Hij is een directe versterking voor onze selectie.’’

De Belgisch jeugdinternational zegt zelf een centrale middenvelder te zijn die graag de bal heeft. De keuze voor Heerenveen heeft hij gemaakt om veel wedstrijden te spelen, ervaring op te doen en progressie te maken. De Friese club lijkt hem ideaal om deze doelen te bereiken, omdat het een club is die graag voetbalt, wat past bij zijn eigen stijl, zo laat hij weten in gesprek met sc Heerenveen TV. De middenvelder zelf kijkt er naar uit om voor sc Heerenveen te gaan spelen en zijn eerste indrukken zijn dan ook positief: ‘’Een heel mooi stadion, warme mensen.’’

Ook Michel Vlap speelde een rol in de komst van de Belg naar Friesland. Vlap en Dewaele speelden bij Anderlecht regelmatig samen en de Huurling zegt ook met de Fries over de overstap te hebben gesproken. ‘’Hij heeft heel veel positieve dingen gezegd over Heerenveen, de club en de manier waarop ze spelen. Hij heeft me ook een mooi overzicht gegeven over de club en heeft me geholpen om deze beslissing te maken’’, aldus Dewaele.

Zaterdag, 12 september

 • 16:30

  FC Utrecht - AZ

 • 18:45

  SC Heerenveen - Willem II

 • 20:00

  PEC Zwolle - Feyenoord

 • 21:00

  FC Twente - Fortuna Sittard

Zondag, 13 september

 • 12:15

  FC Emmen - VVV Venlo

 • 14:30

  Heracles Almelo - ADO Den Haag

 • 14:30

  Sparta Rotterdam - AFC Ajax

 • 16:45

  RKC Waalwijk - SBV Vitesse

 • 16:45

  FC Groningen - PSV