Uitblinkend controlerend blok in Friesland!

Geplaatst op 12-08-2019

Na een wervelende start in Almelo stond vandaag de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Feyenoord. Kon Johnny Jansen ook vandaag het elftal motiveren om tot het gaatje te gaan. Dit was zeker weer het geval, wederom stond er een elftal dat voor elkaar door het vuur ging. Er is passie, strijd, beleving en vooral staat er een elftal wat plezier uitstraalt. Dit werd de afgelopen jaren enorm gemist, waardoor de vonk tussen elftal en publiek maar niet wilde ontbranden. Vanuit de staf lijkt er ook veel realistischer naar het elftal te worden gekeken. Niet blind vast houden aan we moeten 4-3-3 spelen. Bij balverlies heeft het meer weg van 4-5-1, zo ver verdedigen de buitenspelers mee terug. Aanvallend oogt het dan weer meer 4-2-4, met veel beweging en diepgaande buitenspelers. Als verleden week en vandaag de standaard wordt voor komend seizoen, dan kunnen de fans eindelijk weer genieten. Hieronder beoordelen wij de spelers van sc Heerenveen die minimaal een half uur in actie kwamen.

Warner Hahn: 7, net als verleden week maakte Hahn vandaag weer een rustige indruk. Kreeg weinig te doen, maar was scherp bij de ballen die wel tussen de palen kwamen. Verleden week de 0 vandaag capituleerde hij bij de prima strafschop van Berghuis. Hahn koos de goede hoek, maar de inzet was te hard om te pareren.

Sherel Floranus: 7, verleden seizoen was Floranus vaak de pispaal van de fans, en ook in de voorbereiding dit jaar leek hij de zwakste schakel. Vandaag speelde hij Sam Larsson uit de wedstrijd en was op weinig foutjes te betrappen. Kreeg vlak voor rust ongelukkig de bal op de arm waardoor Feyenoord de penalty kreeg. Bleef daarna ondanks de tegenslag met de kop omhoog spelen.

Igor Dresevic: 8, kwam in de winterstop naar Friesland en heeft zich een half jaar aan kunnen passen. Mocht verleden seizoen al een paar keer als linker centrale verdediger meespelen, maar staat nu rechts in het centrum op zijn plaats. Zoekt de oplossing vooruit, en niet eindeloos breed. Zorgt daarnaast voor rust in de laatste linie, en was vandaag met een geweldig afstandschot verantwoordelijk voor de dikverdiende gelijkmaker. En met 2 goals in 2 wedstrijden topscorer van de Friezen.

Sven Botman: 7.5, een verrassing waarmee Hamstra op de proppen kwam. Met zijn postuur en lengte staat er weer iemand achterin. Daarnaast met zijn felheid en inzet een vervelende tegenstander voor de aanvallers van de tegenpartij. De tackle op Narsingh in de tweede helft had alles wat de fans graag zien. Gaat het Jansen heel lastig maken, als beoogde aanvoerder Hoegh terug keert van zijn blessure. De gatenkaas lijkt met het duo Dresevic/ Botman gedicht.

Lucas Woudenberg: 7, was verleden jaar een lichtpuntje in de veel bekritiseerde verdediging van sc Heerenveen. Trekt dit jaar die lijn door, speelt uitstekend vanuit zijn taak, en probeert daar waar het kan de buitenspeler te  ondersteunen. De contract verlenging was voor hem dan ook een beloning voor de ontwikkeling die Woudenberg heeft ondergaan.

Hicham Faik: 8,5, nieuwe aanvoerder na vertrek Rienstra, en blessure Hoegh. Speelt als Schaars in zijn beste periode bij sc Heerenveen. Was altijd een onopvallende kracht bij Roda JC en Excelsior met zo nu en dan een opleving. Trekt nu het spel naar zich toe, speelt simpel. Ziet de openingen op het veld, en speelt de bal dan ook telkens naar de juiste kleur. Daarnaast met zijn traptechniek ook bij spelhervattingen zeer belangrijk.

Rodney Kongolo: 8, heeft ook een jaar kunnen wennen in Friesland, en lijkt er nu klaar voor. Was vandaag op het middenveld de plaag voor Feyenoord. Zat er telkens goed tussen, en kreeg na goed doorzetten een terechte penalty mee. Speelt fantastisch vanuit zijn taak en zorgt voor de juiste balans op het middenveld, waardoor er rust ontstaat in alle linies op het veld.

Chidera Ejuke: 7, beschaamde zijn eerste basisplaats niet. Het plezier spat er vanaf bij deze Nigeriaanse aanwinst. Zoekt de combinaties met de buitenspeler, en heeft zelf een prima actie in huis. Verleden week liet hij al wat van zijn klasse zien bij de 0-4. Was na 65 minuten vandaag op, maar gaat zeker een publiekslieveling worden in Friesland.

Jordy Bruijn: 6.5, kon vandaag niet zo’n stempel op de wedstrijd drukken als verleden week in Almelo. Is voor tegenstanders wel een handenbinder. Daarnaast is hij met het hoog druk zetten en afstoppen van de opkomende back van de tegenstander een belangrijke schakel in dit elftal.

Mitchel van Bergen: 6.5, net als Bruijn niet zo dominant aanwezig als verleden week, maar zorgt met zijn diepgang altijd voor onrust bij de tegenstander. Blijft tot de laatste minuut over de hele rechterkant gaan. Bezorgd elke linksback van de tegenpartij een lastige middag.

Jens Odgaard: 6, werkte zich net als verleden week een slag in de ronde. Is nog erg ongelukkig in zijn acties. Eiste vandaag de penalty op, terwijl in het veld erop leek dat Faik of Bruijn de aangewezen persoon leek. Faalde helaas vanaf elf meter, waardoor de goal waar een spits altijd op zoek is uit bleef. Niet te snel afschrijven, duurde verleden jaar ook een aantal wedstrijden voordat Lammers zijn eerste maakte. De werklust en duelkracht zit wel goed, nu wachten tot hij los is en ons laat juichen.

Arjen van der Heide en debutant Jan Ras speelden te kort om te beoordelen. Wel mooi dat deze jeugd nu de kans krijgt om zich te laten zien. Verleden week kreeg Hamdi Akujobi zijn debuut. De komende weken zullen ook Rami Hajal en Emil Frederiksen hopen dat hun debuut een kwestie van tijd is. De technische staf heeft er voor gezorgd dat er weer een elftal staat, waarin de fans zich kunnen vinden. Er zal de komende weken nog wel wat bij komen, want de selectie is smal en jeugdig. Vooral een centrale middenvelder en spits hebben prioriteit. Er zit op dit moment geen breekijzer op de bank die de concurrentie aan moet gaan met Odgaard. Buitink van Vitesse zou een prima speler voor ons kunnen zijn. Heeft nu twee keer 90 minuten in Arnhem op de bank gezeten, en zal meer speeltijd willen.

Cijfers Heracles uit: Hahn 7.5, Floranus 6.5, Dresevic 7.5. Botman 7.5, Woudenberg 7, Faik 7, Kongolo 7, Rienstra 6.5, Bruijn 8.5, Van Bergen 8, Odgaard 6.5 en Ejuke 6.5!

 • 1

  AFC Ajax

  22

  9

 • 2

  PSV

  21

  9

 • 3

  FC Utrecht

  17

  9

 • 4

  Willem II

  17

  9

 • 5

  Feyenoord

  16

  8

 • 6

  SBV Vitesse

  16

  9

 • 7

  FC Twente

  15

  9

 • 8

  SC Heerenveen

  13

  9

 • 9

  AZ

  12

  8

 • 10

  SC Cambuur-Leeuwarden

  12

  9

 • 11

  NEC

  11

  9

 • 12

  Heracles Almelo

  10

  8

 • 13

  Go Ahead Eagles

  10

  9

 • 14

  Fortuna Sittard

  8

  8

 • 15

  RKC Waalwijk

  7

  9

 • 16

  FC Groningen

  7

  9

 • 17

  Sparta Rotterdam

  7

  9

 • 18

  PEC Zwolle

  1

  9

Donderdag, 2 december

 • 18:45

  AZ - Fortuna Sittard

Woensdag, 1 december

 • 20:00

  Feyenoord - Heracles Almelo

Vrijdag, 22 oktober

 • 20:00

  Willem II - Fortuna Sittard

Zaterdag, 23 oktober

 • 18:45

  FC Utrecht - SC Heerenveen

 • 20:00

  PEC Zwolle - Heracles Almelo

 • 21:00

  RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam

Zondag, 24 oktober

 • 12:15

  FC Twente - NEC

 • 14:30

  SBV Vitesse - Go Ahead Eagles

 • 14:30

  SC Cambuur-Leeuwarden - Feyenoord