Vooruitblik op Heracles Almelo-sc Heerenveen

Geplaatst op 01-04-2018

Vanmiddag gaat sc Heerenveen op bezoek bij Heracles Almelo. Op de ranglijst staat de ploeg uit Almelo één puntje boven de Friezen, en met het oog op de plek die recht geeft op de play-offs kun je spreken van een zes-punten duel. Beide ploegen weten dat zowel ADO Den Haag als Vitesse heeft verloren, en ze dus kunnen aansluiten bij die ploegen op de ranglijst. In de historie tussen beide teams zijn de duels in Almelo vaak spectaculair en doelpuntrijk. Van de laatste zes wedstrijden in het Polman Stadion wonnen beide teams er drie. Gemiddeld werden er bij die wedstrijden vijf doelpunten per wedstrijd gemaakt.

Jurgen Streppel kan morgen beschikken over een zo goed als fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Warner Hahn ontbreekt. Dave Bulthuis keert na een blessure terug in de selectie. De afgelopen week ontbraken er vele jeugd internationals op het trainingsveld, maar alle spelers kwamen goed door de interlandperiode. Ook Heracles kent weinig problemen, bij de Heraclieden ontbreekt alleen de al langer geblesseerde Jeff Hardeveld. Zo zijn de belangen voor beide teams groot met het oog op de ranglijst. Voetballend doen de ploegen niet heel veel voor elkaar onder, al behaald Heracles wel wat meer punten op het eigen kunstgras. Met Kuwas en Peterson beschikt de ploeg van Stegeman over twee behendige spelers die makkelijk scoren.

Net als bij de Friezen vertrekt ook de trainer van Heracles komende zomer. John Stegeman vertrekt naar Go Ahead Eagels. Daar waar vele trainers een stapje omhoog maken, doet Stegeman het tegenovergestelde. De trainer doet een stapje terug naar de Jupiler League, om met de club uit Deventer weer de stap omhoog naar de eredivisie te maken. Inmiddels heeft Heracles wel een verrassende naam aangesteld als nieuwe trainer. Frank Wormuth wordt de nieuwe trainer, de 57-jarige Duitser maakt de overstap van de Duitse bond naar Heracles. Bij de Friezen blijft het nog opvallend stil wie Streppel na dit seizoen gaat opvolgen. De laatste twee seizoen keerden de Friezen puntloos terug uit Almelo. Reza Ghoochannehjad schoot de Friezen nog wel op 0-1, maar bij rust stond de eindstand van 4-1 al op het bord. Een uitslag waar je als team niet graag aan terug denkt.

De laatste overwinning van sc Heerenveen in Almelo was op 21 maart 2015. Destijds won de ploeg met 1-4, Luciano Slagveer scoorde in die wedstrijd twee keer, en de andere doelpunten kwamen op naam van Sam Larsson en Mark Uth. De heenwedstrijd dit jaar eindigde onbeslist in Friesland. Het was de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, en de ploeg van Streppel was vele malen beter, maar wist dit niet in de score uit te drukken. Vlak voor rust kwam Heracles zelfs tegen de verhouding in op voorsprong. Deze voorsprong hielden ze vast tot de 92e minuut, want met nog 10 seconden op de klok in de extra tijd kopte Nemanja Mihajlovic de gelijkmaker langs de uitblinkende Bram Castro. Dit is tot nog toe de enigste treffer die de jonge Serviër voor de Friezen scoorde. Jurgen Streppel wil met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Friezen, en wil koste wat kost de play-offs halen. Met wedstrijden tegen alle concurrenten voor de boeg kan hij zijn ploeg maar met één opdracht het veld in sturen. Winnen van de concurrent, is de enigste stap na de play-offs. Al zullen de Friese fans zich zeker afvragen wat hun ploeg in de play-offs heeft te zoeken. De wedstrijd in Almelo begint om 14.30 en staat onder leiding van Ed Janssen.

Zondag, 24 januari

 • 12:15

  Fortuna Sittard - AFC Ajax

 • 14:30

  FC Twente - VVV Venlo

 • 14:30

  FC Utrecht - Sparta Rotterdam

 • 16:45

  Feyenoord - AZ

Dinsdag, 26 januari

 • 18:45

  PEC Zwolle - Heracles Almelo

 • 20:00

  FC Emmen - PSV

 • 21:00

  FC Groningen - ADO Den Haag

Woensdag, 27 januari

 • 18:45

  AZ - FC Utrecht

 • 20:00

  RKC Waalwijk - Fortuna Sittard