Age Postma

Voetbalclub Heerenveen bestond in het seizoen 2020-2021 honderd jaar. Een mijlpaal die gevierd moest worden. En een mijlpaal die een cadeau verdiende. Supportersvereniging FeanFan bedacht hiervoor het project Helden van Heerenveen. Supporters konden hun helden van honderd jaar sc Heerenveen kiezen. Daar is een prachtige lijst uitgekomen van honderd namen van spelers, trainers en bestuurders die in de eerste eeuw van de club van grote waarde zijn geweest. Eén van deze helden is Age Postma.

Maker van razendsnelle Heerenveen-goal

Age Postma ziet op 11 november 1955 het levenslicht. Op jonge leeftijd speelde hij voor amateurclub Renado in Sint Nicolaasga en maakte op achttienjarige leeftijd de overstap naar VV Heerenveen. Aanvankelijk speelt Postma in het tweede team van de pompeblêdenclub, maar hij langzaamaan weet hij het niveauverschil teniet te doen. In het seizoen 1974-1975 ontstond er ruimte om door te breken in de A-selectie.

Postma, die van de rechtsbackpositie naar rechtshalf schoof, weet zich staande te houden bij Heerenveen. In 1977 schrijft hij geschiedenis door tegen FC Wageningen het destijds snelste doelpunt uit de clubgeschiedenis voor zijn rekening te nemen. Uiteindelijk speelt Postma 92 wedstrijden (vijf doelpunten) voor de club, dat gedurende zijn verblijf op Sportpark Noord louter in de Eerste Divisie verblijft.

De tekst op het bord luidt:

Age Postma speelt vanaf 1974 voor sc Heerenveen. Lange tijd is hij de speler van sc Heerenveen die het snelst in een wedstrijd een goal heeft gescoord. In 1977 laat hij in de wedstrijd tegen Wageningen de supporters al na vijftien seconden juichen. In totaal komt Postma tot 92 wedstrijden, waarin hij vijf doelpunten maakt.

Meer Helden van sc Heerenveen