Nieuws

Komende zondag 12 maart neemt sc Heerenveen het in het eigen Abe Lenstra Stadion op tegen regerend landskampioen Ajax. De aftrap is om 14:30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Er zal door Heerenveen met enig vertrouwen toegeleefd kunnen worden naar de ontmoeting met de Amsterdammers. De Friezen pakten vorige week knap een punt in de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. Bij Ajax heerst echter ook veel vertrouwen. De Amsterdamse ploeg won vorige week weliswaar nipt van N.E.C. (1-0), maar is sinds de komst van coach Johnny Heitinga in competitieverband nog altijd ongeslagen.

Daarnaast is Ajax nog vol in de race voor de titel, met een achterstand van drie punten op koploper Feyenoord. Waar de Amsterdammers nog om de titel spelen, vecht de formatie van Kees van Wonderen om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. Heerenveen bezet momenteel de negende plaats op de ranglijst, één punt achter RKC Waalwijk. Voor beide ploegen geldt dus dat een goed resultaat zeer welkom zou zijn.

Als we kijken naar de historie, dan zijn de cijfers vrij duidelijk; Heerenveen heeft het vaak lastig tegen Ajax. De laatste thuisoverwinning van de Friezen dateert uit 2008, toen er met 5-2 werd gewonnen. In 2012 en 2013 werd er thuis gelijkgespeeld (2-2 en 3-3), maar sindsdien wist Ajax altijd met de drie punten uit Friesland te vertrekken.