Nieuws

Vanmiddag heeft sc Heerenveen de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De 21-jarige Zweed Alex Timossi Andersson komt over van de Duitse recordmeister Bayern Munchen. De vleugelaanvaller tekent een contract tot de zomer van 2026 bij de Friese club.

Timossi speelde in de jeugd van Helsingborg IF en maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor die club. In zijn eerste periode bij de Zweedse club kwam de vleugelaanvaller tot 2 doelpunten in 28 officiële wedstrijden. Tussendoor werd hij nog een halfjaar uitgeleend aan HIF Akademi. Bij die club scoorde hij 3 maal in 12 optredens. In 2019 pikte Bayern Munchen de speler op, en stalde hem in het tweede team. Daar kwam hij niet tot spelen en liet zich terug verhuren aan zijn oude club in Zweden. Dat seizoen wist Timossi vijf keer te scoren in 28 wedstrijden. Afgelopen seizoen kwam de aanvaller op huurbasis uit voor het Oostenrijkse Austria Klagenfurt. Bij die club maakte hij indruk door 9 maal te scoren en elf assists af te leveren over het hele seizoen.

Na Andries Noppert en Mats Köhlert is de Zweed de derde versterking voor de Friezen. Technisch manager Hamstra liet weten blij te zijn dat de ploeg hem vast heeft kunnen leggen voor een lange periode. Met zijn snelheid en diepgang, zowel met als zonder bal kan hij van meerwaarde zijn voor de Friezen. Daarnaast beschikt hij over de kwaliteit om overzicht te houden voor zijn medespelers voor de goal getuige al zijn assists in de Oostenrijkse competitie. Ondanks dat hij pas 21 jaar is, speelde hij al meer dan 100 wedstrijden in het betaald voetbal en vertegenwoordigde daarnaast ook nog diverse Zweedse jeugdteams.