Nieuws

Twee maanden geleden moest sc Heerenveen nog vrezen voor degradatievoetbal en nu met nog twee speelronden te gaan vind de ploeg zich terug op een play off plek voor Europees voetbal. Zes punten zou betekenen dat de ploeg zich op kan maken voor het toetje van de eredivisie. Dan zal er komende woensdag wel gestunt moeten worden in de Arena als Ajax tegen onze ploeg kampioen van Nederland kan worden. Wat zouden wij graag dat feestje verstieren. Gistermiddag werd een knappe 1-2 overwinning behaald in Arnhem op Vitesse. Amin Sarr was de gevierde man aan Friese zijde, hieronder de beoordelingen in de nabeschouwing op deze wedstrijd.

Erwin Mulder 7,0: Hield zowel in het begin van de eerste helft als het begin van de tweede helft zijn team op de been met een aantal knappe reddingen. De doelman was kansloos bij de prima benutte penalty van Vitesse.

Milan van Ewijk 5,5: De rechtsback speelde een ongelukkige wedstrijd. De drive blijft er maar vanaf spatten bij de aanvallend ingestelde back. Alleen kwam er weinig goeds van zijn voet deze wedstrijd. De penalty die hij tegen kreeg was een lachertje, maar paste wel in zijn wedstrijd. De wissel van hem was deze middag dan ook een terechte.

Sven van Beek 7,0: Opnieuw was Van Beek de rots in de Friese defensie. De aankoop van afgelopen zomer maakt aankomende zondag grote kans om gekozen te worden als speler van het jaar. Hopelijk kunnen we dan zowieso nog een jaar van hem genieten.

Ibrahim Dresevic 6,5: Een degelijke wedstrijd van Dresevic, haalde weinig gekke capriolen uit, wat zorgde voor rust in het elftal. Benieuwd waar hij zijn loopbaan gaat vervolgen deze zomer.

Lucas Woudenberg 6,0: Werd als vervanger van Bakker links centraal achterin gezet. Deed zijn ding en was eigenlijk niet op foutjes te betrappen. De echte overtuiging ontbreekt, maar dat heeft vooral met zelfvertrouwen te maken.

Rami Kaib 6,0: Keerde deze middag weer terug in het elftal. Met zijn diepgang brengt hij wel wat dit elftal nodig heeft. Helaas ontbeert het hem te vaak aan de rust om een goede voorzet af te leveren. Op dat vlak kan de back nog veel stappen zetten om beslissender te worden met assists.

Thom Haye 7,0: Opnieuw was de middenvelder één van de sterkhouders van de Friezen. Buffelt over het veld en is vooral in balbezit belangrijk met zijn passes. Vind de juiste oplossingen voetballend en laat daarmee de anderen beter voetballen.

Anas Tahiri 7,0: Laat de laatste weken ook zien dat hij een echte aanwinst is. Voetbalt zo makkelijk en leek zijn knappe treffer tegen Cambuur te overtreffen. De balbeheersing bij zijn actie en zijn schot dat op de onderkant van de lat uiteen spatte had zeker meer verdiend.

Tibor Halilovic 5,0: Speelde erg ongelukkig en had geluk dat de scheids mild was in de beginfase. Een ongelukkige overtreding op de enkel van een Vitesse speler had zo maar rood kunnen betekenen. Het werd geel, maar in het vervolg bleef de middenvelder ver onder de maat spelen.

Sidney van Hooijdonk 6,0: De spits kwam deze middag te weinig in het stuk voor tegen de defensie van Vitesse. Pluspunt blijft dat hij keihard werkt voor het elftal als de ploeg de bal niet heeft. Hierdoor krijgen de Friese middenvelders het een stuk makkelijker.

Amin Sarr 8,0: De spits werd het goudhaantje deze middag. Twee keer verscheen hij voor de doelman en beide keren rondde hij uiterst koelbloedig af. Hopelijk kan hij in deze vorm ook de Ajax defensie verrassen aankomende woensdag.

Rami Al Hajj 6,0: De jonge middenvelder kreeg eindelijk weer eens een helft de kans ten faveure van Halilovic. Vooral in het eerste deel liet de middenvelder zich zien met prima dreigende acties.

Anthony Musaba en Nicolaj Madsen speelden eindelijk te kort voor een beoordeling, maar stonden allebeide wel met een assist aan de basis van de overwinning. De invalbeurten van Siem de Jong en Arjen van der Heide waren voor de statistieken.