Nieuws

Het is sc Heerenveen niet gelukt om de trip naar Alkmaar winnend af te sluiten. Ondanks de voorsprong waren het de momenten kort voor het rustsignaal en kort voor het eindsignaal die de Friezen de das om deden.

Al na zeven minuten kwam de formatie van trainer Ole Tobiasen op voorsprong. Een haarscherpe counter werd door Amin Sarr succesvol afgerond. In het restant van de eerste helft kwamen de Friezen verder niet tot hele grote kansen. AZ speelde matig, maar was enkele keren alsnog gevaarlijk dichtbij de 1-1. Die kwam er vlak voor rust alsnog. Karlsson kwam voor zijn man en tikte van dichtbij de bal langs Erwin Mulder.

Het was vervolgens AZ wat scherper uit de kleedkamer kwam, waardoor Mulder direct handelend op moest treden. Wat volgde was een steeds groter wordend overwicht van de ploeg uit de kaasstad. Tot hele groten kansen leidde dat niet direct, maar naarmate de tweede helft vorderde, werd het steeds wat gevaarlijker voor het Friese doel.

Toch was het Anthony Musaba die een geweldige kans kreeg om de formatie van trainer Tobiasen weer op voorsprong te schieten. De vleugelaanvaller slalomde door de Alkmaarse verdediging echter oog in oog met de doelman faalde de aanvaller jammerlijk. Een veel te wild schot belandde hoog in de tribune. Uit de eerstvolgende tegenaanval wist AZ vervolgens wel de voorsprong te pakken. Rijnders haalde hard uit en wist, twee minuten voor tijd, de fans uit de kaasstad in extase te brengen.

De grootste kans op de gelijkmaker kwam op naam van Arjen van der Heide. De invaller kreeg de bal in het strafschopgebied en schoot hard op de paal. Ook de Alkmaarse ploeg kreeg nog een grote kans op uitbreiding van de score, toch bleef de 2-1 op het scorebord staan. Voor de Friezen een enorme domper na de snelle voorsprong. Volgende week mag de ploeg van Tobiasen de kater wegspoelen in de Friese derby tegen Cambuur.