Nieuws

Zondag 19 maart is het weer tijd voor de Derby van het Noorden; dit keer vindt de wedstrijd plaats in de Euroborg in Groningen. Er zal om 12.15 worden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

De Friezen zijn vastberaden weer eens drie punten te pakken. De ploeg van Kees van Wonderen laat de laatste weken mooi en aanvallend voetbal zien, maar dit leverde in de laatste vijf wedstrijden slechts vier punten op. Daarnaast zal sc Heerenveen de baas van het Noorden willen blijven; eerder dit seizoen werd er namelijk met 3-1 gewonnen van FC Groningen. De doelpuntenmakers waren toen Pelle van Amersfoort en de inmiddels vertrokken Amin Sarr.

FC Groningen staat op dit moment zeventiende en zal uit de degradatiezone willen klimmen. Net als de Friezen, behaalden ook de Groningers vier punten in hun laatste vijf wedstrijden. Wel beginnen de Groningers steeds meer hun vorm te vinden; van Excelsior werd onlangs met 3-0 gewonnen en van Feyenoord en AZ werd slechts met één doelpunt verschil verloren.

sc Heerenveen en FC Groningen stonden 42 maal eerder tegenover elkaar in de Euroborg; zestien keer namen de Friezen de punten mee naar Friesland, vijftien keer bleven de punten in Groningen en elf maal werd er gelijkgespeeld.

Kees van Wonderen verwacht een lastige wedstrijd in Groningen. “Ze zijn nu weer aan het opkrabbelen en hebben de dingen beter voor elkaar. Om een goed resultaat te halen moeten wij onze lijn door gaan trekken, zoals we die qua spel in hebben gezet. Dus goed zijn in balbezit, kansen creëren en uiteindelijk jezelf belonen. En uiteraard minder goals weggeven. Het gaat denk ik, als je de twee ploegen tegenover elkaar zet, een close call worden”, vertelt de trainer op de website van sc Heerenveen.

Behalve Andries Noppert en Sven van Beek beschikt sc Heerenveen over een fitte selectie. Daniel Karslbakk keert terug in de selectie. Bij FC Groningen keren Mads Bech Sørensen, Oliver Antman en Isak Määtä terug in de selectie. Florian Krüger is nog een vraagteken voor de Groningers, waar Paulos Abraham en Daleho Irandust afwezig zijn.