Nieuws

Pawel Bochniewicz blijft sc Heerenveen trouw. De centrale verdediger uit Polen heeft zijn contract in het Abe Lenstra Stadion opengebroken tot de zomer van 2026.

Bochniewicz had een aflopend contract en kon rekenen op interesse vanuit de Duitse Bundesliga. De 27-jarige Pool heeft uit dankbaarheid gekozen voor een langer verblijf in Heerenveen. Het seizoen 2021-2022 ging immers grotendeels aan hem voorbij door een zware knieblessure, maar de club sleepte er hem in deze zware periode doorheen. Om die reden ziet Bochniewicz een transfervrij afscheid niet zitten.

Technisch manager Ferry de Haan vertelt op de website van sc Heerenveen: “Pawel is een betrouwbare en solide verdediger die voor de nodige stabiliteit zorgt en niet snel in paniek raakt. Na zijn vervelende blessure heeft hij zich redelijk snel weer naar het niveau geknokt waar we op gehoopt hadden. We vertrouwen erop dat hij bij sc Heerenveen zich nog meer zal ontwikkelen als speler, als mens en één van de steunpilaren van het elftal zal blijven.”

De 1,94 meter lange Bochniewicz werd in 2020 door sc Heerenveen opgepikt bij het Poolse Górnik Zabrze. Eerder kwam de centrale verdediger uit voor de Poolse clubs Wisłoka Dębica en Stal Mielec, de Italiaanse clubs Reggina en Udinese en het Spaanse Granada. Bochniewicz is daarnaast tweevoudig international voor zijn geboorteland.