Nieuws

Speelronde 2 van het nieuwe Eredivisie seizoen is begonnen, na een 3-1 overwinning op RKC Waalwijk in de afgelopen speelronde vertrekken de spelers van sc Heerenveen naar Utrecht. Waar een pittig potje gespeeld zal worden. In Stadion Galgenwaard wist sc Heerenveen sinds 2015 niet te winnen.

In de wedstrijd tegen RKC Waalwijk werden drie doelpunten gescoord door de Friezen, Ion Nicolaescu drukte direct zijn stempel. Na grote woorden maakte hij direct zijn eerste doelpunt. Ook Osame Sahraoui en Pawel Bochniewicz deden een duit in het zakje door te scoren. Tegen de Waalwijkers ging het de eerste helft redelijk gemakkelijk, er viel veel te juichen in het Abe Lenstra Stadion. Drie doelpunten, wat een weelde!

Helaas verliep de tweede helft niet zo voorspoedig, het verval ten opzichte van de eerste helft was groot. Ook al kreeg Ché Nunnely aan de start van de tweede helft nog wel een gigantische kans op de 4-0, waardoor de wedstrijd beslist zou zijn. De sc Heerenveen-spelers leken het allemaal wel prima te vinden na een 3-0 voorsprong. RKC kreeg veel kansen, die gemakkelijk weg werden gegeven door de spelers van Kees van Wonderen. Dit resulteerde uiteindelijk in een tegendoelpunten na een strafschop.

Trainer Kees van Wonderen was absoluut niet tevreden met de overwinning op RKC Waalwijk, hoewel de drie punten mooi meegenomen zijn is er echt verbetering nodig opperde hij. “Ik was boos en dat heb ik duidelijk laten blijken.”, zei Van Wonderen. De spelersgroep heeft volgens de trainer ook een signaal afgegeven dat ze ook zagen dat het niet goed was wat ze hebben laten zien in de tweede helft. “Tegen FC Utrecht moeten we ons hoofd er bij houden.”, is het oordeel van Kees van Wonderen.

De blik gaat nu op FC Utrecht

FC Utrecht is de competitie begonnen met een 2-0 nederlaag in Eindhoven bij PSV, mede daardoor zijn Michael Zilberbauer en zijn spelers extra gebrand op een goed resultaat. Als we kijken naar de selectie van de ‘Domstedelingen’ zijn er een paar namen om in de gaten te houden, denk aan doelman Vasilis Barkas die onlangs na een huurperiode in Utrecht terugkeerde en een contract tekende. Daarnaast valt de naam van de makkelijk scorende Tasos Douvikas op, hij scoorde vorig seizoen nog tegen sc Heerenveen.

Hoe verliep deze wedstrijd in het verleden?

In de totale historie van sc Heerenveen speelde het 69 keren tegen FC Utrecht, hierbij trokken de Friezen 23 keer aan het langste eind. De Utrechters gingen er 29 keer vandoor met de zege, de overige 17 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De laatste zege van sc Heerenveen op FC Utrecht dateert uit het seizoen 2017/’18 toen er in het Abe Lenstra Stadion met 4-3 gewonnen werd, na doelpunten van Yuki Kobayashi, Reza Ghoochannejhad, Daniel Hoegh en Denzel Dumfries.

Op 18 januari 2015 wonnen de Friezen voor het laatst in Stadion Galgenwaard, toen werd het 1-2 in het voordeel van sc Heerenveen, dankzij doelpunten van Luciano Slagveer en Sam Larsson pakte Heerenveen daar drie punten.