Nieuws

Afgelopen zondagavond ging sc Heerenveen op bezoek bij FC Emmen. De Friezen wisten in de eredivisie nog nooit te winnen aan De Oude Meerdijk. Afgelopen zondag kwam dit er helaas ook niet van. De nul lijkt momenteel heilig bij de Friezen, want verdedigend staat het als een huis en in balbezit weet de ploeg een wedstrijd prima te controleren. Alleen dit balbezit omzetten in grote kansen is momenteel nog wat te veel gevraagd vooral tegen clubs die ook defensief staan opgesteld. Komende zondag in de thuiswedstrijd ligt er vast weer meer ruimte om ook aanvallend gevaarlijk te worden als PSV op bezoek komt. Hieronder de beoordelingen van de spelers van afgelopen zondag.

Andries Noppert 6,5: De doelman kreeg niet zo veel te doen in Emmen, maar de ballen die wel tussen de palen kwamen waren een simpele prooi voor de Friese doelman. Vijf keer de nul in acht wedstrijden is een prima moyenne.

Milan van Ewijk 6,0: Kreeg als enige een grote kans in deze wedstrijd, maar schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Kwam verdedigend niet in de problemen, maar was in aanvallend opzicht niet zo aanwezig als anders.

Sven van Beek 7,0: De aanvoerder gaat voorop in de strijd, en houd de rijen achterin gesloten. Daarnaast probeert hij zich zeker te manifesteren in aanvallend opzicht door vaak mee op te komen.

Pawel Bochniewicz 7,0: De ervaren Pool is het slot op de deur bij de Friezen, mocht één van de andere kompanen achterin een steekje laten vallen, dan lost Bochniewicz dit op. In de opbouw speelt de Pool vooral op safe.

Syb van Ottele 6,5: De jonge verdediger kreeg een basisplaats door de blessure van Van Aken. In balbezit zoekt hij zeker vooruit de oplossing in plaats van eindeloos breed. Hierin neemt hij nog wel eens te veel risico. Ook de concentratie lijkt zo nu en dan weg, waardoor hij te betrappen is op een defensief slippertje.

Mats Kohlert 6,0: De linksback begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg veel ruimte op de linkerkant, naar mate de wedstrijd vorderde was het alleen nog maar balletjes achteruit en breed. Hier zal de Duitser zeker nog aan moeten werken om ook aanvallend gevaarlijker te worden.

Anas Tahiri 7,0: De middenvelder is dit seizoen de beste speler op het veld bij de Friezen. Eenmaal aan de bal gebeurd er telkens wat goed. Draait zich zo gemakkelijk vrij van tegenstanders en verplaatst het spel waardoor de Friezen de wedstrijd kunnen controleren.

Thom Haye 5,0: In tegenstelling tot Tahiri is dit nog niet het seizoen van Haye. De middenvelder werkt zich een slag in het rond, maar kan zijn stempel nog niet op het spel drukken. Hierdoor grossiert hij vooral in balverlies.

Simon Olsson 6,0: Is ook niet de nummer tien die we nodig hebben in dit systeem. Te weinig diepgang waardoor hij vaak overbodig is op het middenveld en daardoor ruimtes dicht loopt. Met Halilovic zit er wat meer diepgang en dreiging in het spel van de Friezen.

Amin Sarr 6,0: De aanvaller komt veel te vaak al rond de middenlijn in balbezit. Eenmaal aan de bal is hij sterk, maar je ziet je spits liever in balbezit rond de zestien van de tegenstander. Hierdoor komt hij te weinig in scoringspositie.

Sydney van Hooijdonk 5,5: De spits werkt keihard, maar door het defensieve spel staat hij vaak op een eiland en kan dan weinig uitrichten. Hij heeft de ballen in de zestien nodig, en die zijn er gewoon veel te weinig.

Tibor Halilovic en Antoine Collassin speelden te kort voor een beoordeling.