Nieuws

Afgelopen zaterdag ging sc Heerenveen ook op bezoek bij laagvlieger Fortuna Sittard onderuit. In 2022 wachten de Friezen nog altijd op hun eerste treffer. Er gebeurde van alles in de laatste week van de transfermarkt, waardoor de ploeg een metamorfose onderging. Helaas gooide een corona uitbraak roet in het eten. Van Beek, Bakker, Halilovic, Van Ottele en nieuwkomer Van Hooijdonk moesten verstek laten gaan. Hierdoor was het achterin puzzelen voor de nieuwe trainer Ole Tobiasen. Die uiteindelijk koos voor Woudenberg centraal achterin met Dresevic. Dit onzekere centrum was uiteindelijk ook schuldig aan de onnodige nederlaag. Nu is het heel makkelijk om het daarop te schuiven, maar ook de aanvalslinie sprong ontzettend slordig met de grote kansen om. Thom Haye nam zijn nieuwe team gelijk bij de hand en was de sterkste speler aan Friese zijde.

Xavier Mous 6,0: De doelman kon de nederlaag ook deze avond niet voorkomen. Geschutter voor zijn neus leidde de kansen en doelpunten in van Fortuna Sittard.

Milan van Ewijk 5,5: De rechtsback zit in een minder fase. Aan zijn werklust ligt het zeker niet, maar in balbezit is hij momenteel ook te slordig.

Ibrahim Dresevic 5,0: Liet maar weer eens zien dat hij terecht op de bank zit. Bij spelhervattingen staat hij lucht te dekken en in balbezit is het allemaal met risico en erg onrustig wat het team niet ten goede komt.

Lucas Woudenberg 5,0: De noodoplossing centraal achterin pakte verkeerd uit. Bij het openingsdoelpunt deed hij alles fout wat maar kon. Eerst half uitstappen, en daarna niet fel genoeg terug verdedigen, waardoor Flemming in vrije positie raak kon schieten.

Rami Kaib 5,0: Heeft het vizier vooral op aanvallen staan, waardoor hij verdedigend veel steken laat vallen. Daarnaast zijn de voorzetten aanvallend ver onder de maat.

Thom Haye 7,0: Net bij de club, en dan gelijk zo je stempel drukken op het team is positief voor de Friezen. Zijn pegel in de 13e minuut op de binnenkant van de paal had meer verdiend. Als je in de flow zit gaan dit soort ballen erin, alleen zit momenteel dat ook nog eens tegen.

Nicolai Madsen 6,0: Speelde een sobere wedstrijd. Leek wel een klik in balbezit te hebben met Haye. De middenvelders vonden elkaar makkelijk en waren veel in beweging.

Rami Al Hajj 6,0: Vooral in balbezit is Al Hajj een prima speler in de combinaties. Bij balverlies zal de jonge middenvelder nog veel beter moeten.

Anthony Musaba 5,0: De snelle rechtsbuiten is enorm gedreven, alleen mist de rust voor de goal. Één op één faalt hij keer op keer voor de keeper. En als je niet scoort maak je het jezelf als team ontzettend lastig.

Siem de Jong 5,5: Als aanspeelpunt is De Jong een prima speler, alleen het is geen spits. Verwacht dat de middenvelder in de rug van de nieuwe spitsen Sarr en Van Hooijdonk kan hij nog wel eens heel belangrijk worden.

Filip Stevanovic 5,0: Hier en daar een mooie actie is veel te weinig wat de vleugelspeler laat zien. Ook hij zal veel meer rendement uit zijn acties moeten halen.

Amin Sarr 6,0: Kwam als invaller hangend op links binnen de ploeg. Liet bij enkele vlagen zien enorm doelgericht te zijn. Deze kansen creëerde hij zelf. Moet even fit worden maar duurt niet lang voordat hij in de basis staat.

Djenahro Nunumete 6,0: De jonge vleugelverdediger maakte een gretige indruk. Hopelijk weet hij deze onbevangenheid te behouden en kan hij de komende maanden meer minuten gaan maken.

Tristan Van ’t Loo 6,5: De 17-jarige rechtsbuiten maakte zijn debuut, en liet zich direct gelden. Hopelijk trekt hij deze lijn door, en kan hij de rendementloze huurling Musaba uit de basis gaan spelen.

Anas Tahiri en Hamdi Akujobi speelden te kort voor een beoordeling.