Nieuws

In Zwolle boekte sc Heerenveen de vierde overwinning van het seizoen. Dit ging uiterst moeizaam en er was uiteindelijk een eigen doelpunt van PEC Zwolle icoon Bram van Polen voor nodig om de overwinning binnen te halen. Hierdoor staat de ploeg stevig in  de subtop, maar is het spel verre van goed. Met spelers als Joey Veerman, Halilovic moet er veel meer uitgehaald worden, alleen is het allemaal veel te defensief. Het creëren van kansen gaat uiterst moeizaam, en de diepgang op de vleugels ontbreekt compleet. Hierdoor komt Joey Veerman op de eigen zestien aan de bal, maar als voetbal liefhebber wil je de rond de middenlijn aan de bal zien, zodat hij ploeggenoten weg kan sturen in de diepte. Hieronder de beoordelingen van de spelers.

Xavier Mous 7,0: De doelman hield bij zijn basisdebuut het doel schoon. Kreeg niet heel veel te doen, maar redde de ploeg begin tweede helft. Met deze redding leidde hij uiteindelijk de 0-1 overwinning in op zijn oude club.

Milan van Ewijk 6,5: De rechtsback is momenteel wel één van de lichtpunten in de selectie. Met zijn drive en inzet gaat hij voorop in de strijd. Als de mogelijkheid er is komt hij er over heen. In één van de spaarzame goede aanvallen stond de rechtsback met een assist aan de basis van het doelpunt.

Sven van Beek 7,0: Was weer prima op dreef afgelopen zaterdag. Met zijn karakter zorgt hij ervoor dat er weinig door de defensie komt. Neemt geen onnodige risico;s en rost de bal gewoon weg op de momenten dat het wel gevaarlijk wordt.

Ibrahim Dresevic 6,0: De centrale verdediger die vader wordt, is bezig aan een moeizaam seizoen. Neemt vaak onnodig veel risico en oogt dan erg nonchalant. Zal nog veel beter moeten wil de ploeg in de subtop overeind blijven.

Lucas Woudenberg 6,0: Soberheid staat bij hem voorop. Zal waarschijnlijk wel weer richting de bank gaan als Rami Kaib weer honderd procent fit is om volle bak te gaan. Zien wat hij er van gaat bakken tegen Anthony van Ajax.

Nicolai Madsen 6,0: Voetbalt simpel mee, en probeert dit ook vaak vooruit te doen. Tegen PEC Zwolle kwam hij niet in de problemen. Benieuwd of hij tegen een topploeg als Ajax ook overeind blijft.

Joey Veerman 6,0: Komt door de speelwijze van sc Heerenveen vaak al rond de eigen zestien in balbezit. Dit moet 20 meter verder vooruit, dan krijg je diepgang. Alleen zonder echte vleugelaanvallers is het lastig om diepgang in je elftal te krijgen. Dan ben je afhankelijk van de bevliegingen van Halilovic en Henk Veerman.

Tibor Halilovic 6,0: Kon in Zwolle zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Kreeg wel een paar schietkansen uit de tweede lijn, maar zijn vizier stond niet op scherp.

Benjamin Nygren 5,0: Kreeg dit keer de voorkeur boven Musaba, maar kon ook deze wedstrijd weer niet overtuigen. Hangend aan de rechterkant heb je geen diepgang aangezien Nygren graag in het centrum aan de bal komt.

Henk Veerman 5,5: Heeft momenteel een ondankbare taak in het elftal. Loopt zich suf voorin, maar door weinig steun van de vleugels lijkt het altijd of hij niks doet, maar zonder de juiste steun moet hij het doen met kleine kansjes. Verdedigend is hij wel belangrijk bij spelhervattingen om de eerste bal er uit te halen.

Arjen van der Heide 5,5: De Fries in de selectie laat met werklust zien dat hij graag wil, alleen komt hij te kort voor de Friezen op dit moment. Een jaar rijpen in de KKD zou voor hem het allerbeste zijn.

Rami Al Hajj 6,0: Kwam na een uur in het veld voor Van der Heide en zorgde voor iets meer voetbal in de ploeg. Vlak na die wissels viel ook gelijk het doelpunt voor Heerenveen. In het laatste deel kon de ploeg niet door drukken naar een ruimere zege.

Anthony Musaba 6,0: Zorgde wel gelijk voor diepgang in het elftal, waardoor de ploeg iets makkelijker de bal in de diepte kwijt kon. Loopt zich dan wel te vaak vast in de drukte, en zal daar slimmer in moeten worden. Tegen Ajax kan hij heel bruikbaar zijn met zijn snelheid in de omschakeling.