Nieuws

Tegen FC Volendam was de opdracht simpel: de drie punten in het Abe Lenstra Stadion houden. En dat lukte door een 2-1 overwinning. Twee doelpunten van Sydney van Hooijdonk bleken genoeg te zijn voor de overwinning. Doelpuntmaker aan Volendamse zijde was een oude bekende: Henk Veerman.

Dan de cijfers:

Xavier Mouse 7,5:  Speelde een uitstekende wedstrijd en was kansloos bij de treffer van Veerman. Met een paar goeie reddingen voorkwam hij meermaals de gelijkmaker van de uitploeg en na een ruim een half uur spelen was hij Veerman de baas in een één-tegen-één-situatie .

Milan van Ewijk 6,5: De back was aanvallend weer belangrijk met een goeie loop actie bij de 2-1. Verdedigend kwam hij niet in de problemen door zijn felle ingrepen. Al met al weer een prima pot van de jeugdinternationaal.

Syb van Ottele 5,5: Speelde niet zijn beste duel van dit seizoen. De centrale verdediger had het lastig tegen Veerman, die voortdurend in kansrijke positie kwam voor de neus van Mous.

Pavel Bochniewicz 6,0: Net als Van Ottele niet zijn beste duel dit seizoen, maar had toch een paar belangrijke ingrepen en had rust aan de bal. Wel zou je de centrale verdediger medeverantwoordelijk kunnen houden voor de kansen van Veerman.

Mats Köhlert 6,5: Kwam verdedigend niet in de problemen, maar kan aanvallend nog wel wat meer brengen met de ruimte die hij krijgt. De Duitser krijgt veel ruimte omdat de vleugelaanvallers veel naar binnen komen, maar doet daar nog te weinig mee.

Anas Tahiri: 6,5: Speelde weer eens een prima wedstrijd. Vooral in de eerste helft liet hij bij vlagen zien een prima voetballer te zijn, gaf een heerlijke pass op Milan van Ewijk voorafgaand aan de 2-1. Een mindere tweede helft.

Tom Haye 6,5: Net als zijn collega middenvelder speelde hij een prima wedstrijd. Verdedigend doet hij altijd zijn werk en aanvallend kon hij met name in de eerste helft de vrije man vinden. Ook bij Haye werd het de tweede helft minder, maar toch was de middenvelder op geen fout te betrappen.

Pelle van Amersfooort 5,0: De altijd hard werkende middenvelder kende een ongelukkige wedstrijd. Zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd had Van Amersfoort toch anders voorgesteld. Hopelijk herpakt die zich en zien we volgende week uit tegen Sparta weer de klasse van de speler die die kan zijn

Simon Olssen 5.5: De Zweed kwam regelmatig naar binnen, maar echt gevaarlijk werd die niet. Bij vlagen laat hij zijn klasse zien, maar dat kan en moet nog veel meer. Hopelijk laat hij snel zien waarom hij naar Friesland is gekomen.

Osame Sahraoui 7,0: Wat is het toch een genot als deze jonge aanvaller aan de bal komt. Er komt altijd dreiging van af zijn kant en had een prima assist bij de 1-0. Wel zal de Noor nog beter zijn momenten moeten uitkiezen, want loopt zich nog vaak onnodig vast terwijl een pass op een teamgenoot de betere oplossing is.

Sidney Van Hooijdonk 8,0: Het was geen verassing dat hij scoorde. Van Hooijdonk is de laatste tijd al goed in vorm en liet dat vandaag weer zien met twee goals. De spits is niet de beste voetballer, maar is in de zestien altijd gevaarlijk. En dat is waar het om draait bij een nummer 9. Al met al een geweldige prestatie en wie weet zit er nog een topscorerstitel in.

Al Haij en Kalsbakk vielen nog in, maar kwamen te kort in actie voor een beoordeling.