Nieuws

Sc Heerenveen heeft op Deadline Day een dubbelslag geslagen. Waar de geruchten over beide aankopen al rond gingen, zijn beide transfers vanmiddag bevestigd. Amin Sarr krijgt rugnummer negen, Thom Haye gaat spelen met rugnummer 33.

Amin Sarr

De Zweedse spits met Senegalese en Gambiaanse roots tekent een contract tot de zomer van 2025. Heerenveen was opzoek naar een extra spits na het vertrek van Henk Veerman. Amin Sarr is volgens Ferry de Haan de juiste speler voor dit Heerenveen. “We zijn heel blij en trots dat we Amin hebben weten vast te leggen”, zegt de technisch directeur. “Hij is een jonge, snelle en fysiek sterke aanvaller met dreiging en een goed schot. Hij past in ons beleid en voldoet aan onze visie voor de toekomst. Amin is een ruwe diamant, die met een persoonlijk plan bij ons de volgende stappen kan zetten in z’n carrière.”

Sarr wordt overgenomen van Malmö, maar speelde afgelopen seizoen bij het Zweedse Mjällby op huurbasis. Hij scoorde acht maal in 22 wedstrijden. Daarnaast is Sarr een jeugdinternational van het Zweedse elftal. Momenteel staan de interlands op zeven, twee keer wist de spits het net te vinden.

Thom Haye

Heerenveen heeft het vertrek van Joey Veerman op kunnen vangen met Anas Tahiri, maar een extra middenvelder komt de ploeg van Ole Tobiasen versterken. Thom Haye verbindt zich aan Heerenveen, de middenvelder die overkomt van NAC, tekent een contract tot de zomer van 2024. Een lang onderhandelingsproces, heeft uiteindelijk geleidt tot de transfer van de zeer bedrijvige middenvelder.

Ferry de Haan: “Met Thom halen we een ervaren creatieve middenvelder in huis, die ook verdedigend zijn mannetje staat. Het is een speler die er gelijk kan staan en past bij onze speelwijze. Bij NAC groeide hij uit tot publiekslieveling en ik denk dat zijn speelstijl ook goed past bij wat onze supporters graag zien. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons te vervolgen.”