Nieuws

Vanavond reist sc Heerenveen af naar Nijmegen voor de belangrijke wedstrijd tegen N.E.C. Beide ploegen hebben momenteel 38 punten verzameld in de Eredivisie en strijden nog vol om de achtste plaats, wat tevens de laatste plek is die toegang geeft tot de play-offs om Europees voetbal. Het is een wedstrijd waar winst dus cruciaal is voor beide ploegen.

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tussen beide ploegen in 0-0. Heerenveen zou graag ook nu weer de nul houden, aangezien de laatste twee wedstrijden veel tegengoals opleverden. Tegen Sparta en Emmen werd doelman Xavier Mous respectievelijk vier en drie keer gepasseerd. Na twee nederlagen op rij wil de ploeg van trainer Kees van Wonderen echter nu graag weer eens drie punten pakken.

De Friezen beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de geblesseerde Andries Noppert, Joost van Aken, Sven van Beek en Timo Zaal ontbreken. Aanvalsleider Sydney van Hooijdonk zal op zoek gaan naar een goal, om weer een stap te kunnen zetten richting de topscorerstitel van de Eredivisie. Bij N.E.C. keert sterspeler Oussama Tannane terug in de selectie na een blessure. Om 20:00 wordt er afgetrapt in het Goffertstadion voor deze belangrijke wedstrijd.