Nieuws

Na negen wedstrijden op rij zonder overwinning wist sc Heerenveen thuis tegen Heracles Almelo eindelijk weer eens een drie punten binnen te halen. In de degradatiekrakers op bezoek bij Willem II en RKC Waalwijk bleef het doelpuntloos. Ook vandaag wist de ploeg de 0 te houden, alleen werd er vandaag wel gescoord. Winter miljoenen aankoop Amin Sarr en Nick Bakker wisten het net te vinden waardoor de Friezen de broodnodige drie punten binnen wisten te harken. Deze drie punter werd uitbundig gevierd met de twaalfde man die deze avond vol achter het elftal stond.

Vorige week in Waalwijk koos trainer Tobiasen voor een vijfmans verdediging en dezelfde namen starten ook deze avond. Dit betekende de rentree van Joost van Aken als basisspeler in het Abe Lenstra Stadion. Verder keerden Amin Sarr en Tibor Halilovic terug in het elftal. Na een fantastische sfeeractie van het 20 jarig jubilerend Nieuw Noord en een indrukwekkende minuut stilte voor het overlijden van oud voorzitter Gaston Sporre nam sc Heerenveen vanaf de aftrap het initiatief. Alleen net als vorige week werd dit overwicht niet om gezet in kansen. De ploeg wilde wel, maar ontbeerde het aan de effectiviteit om kansen te creƫren. Aan de andere kant had het elftal niets te duchten van Heracles Almelo. Die ploeg kwam niet verder dan een slap schot in de handen van Mulder.

In de tweede helft kwamen de gasten feller uit de kleedkamer, en leken de wedstrijd naar zich toe te trekken. Alleen was het de ploeg van Tobiasen die de voorsprong ging pakken. Een uittrap van Mulder kwam bij Van Hooijdonk. De jonge spits werkte zich weer een slag in de ronde en wist op wilskracht de bal te verlengen richting winteraankoop Sarr. De spits was koelbloedig en schoot de Friezen op een 1-0 voorsprong. Helaas raakte Joost van Aken geblesseerd bij het vieren van de goal en moest zich laten vervangen door Ibrahim Dresevic. De ploeg leek door te drukken, maar de bevrijdende 2-0 wilde niet vallen. Met aanvallende wissels probeerde Heracles de wedstrijd te kantelen. Tien minuten voor tijd wisselde Tobiasen de moe gestreden Van Hooijdonk voor Anthony Musaba.

De rappe aanvaller liet zich prima zien na een aantal moeizame optredens. Uiteindelijk viel deze avond alles op zijn plek. Vlak voor tijd leek Heracles alsnog langzij gekomen door een knappe goal van Sinan Bakis. Gelukkig voor de Friezen werd de goal voor buitenspel afgevlagd en na lang bestuderen van de VAR was deze beslissing juist. Deze teleurstelling kwam de ploeg uit Almelo niet te boven en aan de andere kant werd de wedstrijd beslist. Een vrij trap van Thom Haye werd door iedereen gemist, waarna Nick Bakker bij de tweede paal de overwinning veilig stelde. De ontlading was bij iedereen die sc Heerenveen lief heeft enorm na afloop. Met drie punten neemt de ploeg wat verder afstand van de kelder van de eredivisie. Volgende week hoopt de ploeg de lijn omhoog verder door te zetten op bezoek bij Sparta Rotterdam.