Nieuws

Op het Kasteel bleef sc Heerenveen voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen. Na gelijke spelen op bezoek bij RKC en Willem II, werden ditmaal de punten gedeeld met Sparta Rotterdam. De Friezen hadden de controle over de wedstrijd en gaven weinig weg. De arbitrage was daarin tegen niet op de hand van de Friezen, zowel in de eerste helft als de tweede helft kreeg Sparta een penalty. De eerste kon je mee leven aangezien de bal ongelukkig op de hand in het zestienmetergebied ging van Rami Kaib. Deze penalty werd prima gestopt door Erwin Mulder. De tweede penalty was ronduit lachwekkend. Dan hoop je nog dat de VAR het terug kijkt, maar er gebeurde helemaal niks. Dit keer werd Mulder wel verschalkt. Uiteindelijk wist Amin Sarr de schade ongedaan te maken, waardoor de ploeg Rotterdam verliet met een 1-1 puntendeling. Hieronder de beoordelingen van onze ploeg.

Erwin Mulder 7,5: De doelman wist met twee cruciale reddingen zijn ploeg overeind te houden in de eerste helft. In de tweede helft kreeg hij niet veel te doen, en moest helaas eenmaal vissen bij de onterechte benutte strafschop van Van Crooy.

Milan van Ewijk 6,5: De rechtsback kende een prima week bij Jong Oranje, waarmee hij en goede stap zette richting het eindtoernooi. Tegen Sparta was hij weer prima op dreef. Zowel verdedigend als aanvallend was de felle back in prima doen.

Sven van Beek 6,5: De leider van de achterhoede had de boel in Rotterdam prima onder controle over de rechterkant. In balbezit doet de routinier geen gekke dingen en schroomt het niet om de bal het stadion uit te schieten als het gevaarlijk dreigt te worden.

Nick Bakker 6,0: Speelde een onrustige wedstrijd, maar dit kwam mede door de instabiele factor links naast hem. Het is altijd maar afwachten wat Dresevic met de bal doet en dat is niet fijn voor een centrale verdediger.

Ibrahim Dresevic 5,5: De meest onrustige speler in het elftal, grossiert in balverlies en wil alles met hakjes en buitenkantjes doen. Bij een ruime voorsprong kan dit, alleen nu is het telkens billenknijpen als hij aan de bal komt. De penalty die hij tegen kreeg was ronduit lachwekkend.

Rami Kaib 5,5: Speelde geen gelukkig wedstrijd. Verdedigend kwetsbaar en in aanvallend opzicht geen enkele bal voor de goal geslingerd. Ongelukkig hands waardoor Sparta een penalty kreeg. Had de winnende nog wel op de schoen, maar zijn volley ging helaas rakelings naast het doel van de Spartanen.

Thom Haye 6,0: De controleur werkt en sleurt, maar is nog niet echt gelukkig in zijn spel. Te vaak verdwijnen passes van hem in het niets over de zijlijn. Daarnaast had hij pech dat zijn schot onderkant lat weer het veld in kwam, waardoor de middenvelder nog telkens op zijn eerste doelpunt in Friese dienst wacht.

Anas Tahiri 6,5: De behendige middenvelder liet zich weer in positieve zin zien. In balbezit prima en vaak de oplossing vooruit zoekend. Houd samen met Haye prima controle over het middenveld. Nu nog wachten tot de middenvelder belangrijk wordt met assists en doelpunten.

Tibor Halilovic 5,5: De ijverige middenvelder lijkt het even helemaal kwijt. Onrustig aan de bal en niet de speler die in de eerste seizoenshelft voor veel dreiging zorgde. Dat de tweede aanvoerder vroegtijdig werd gewisseld zegt genoeg.

Amin Sarr 7,0: Met zijn snelheid is de spits een handenbinder voor elke verdediger, daarnaast maakt hij ook goed gebruik van zijn lichaam waardoor hij de ploeg vaak in balbezit houd. Met zijn tweede doelpunt op rij lijkt hij steeds belangrijker te worden voor het elftal.

Sidney van Hooijdonk 6,0: De spits werkt zich uit de naad voor het elftal en is daarnaast steeds balvaster aan het worden. Scoorde helaas in buitenspel positie, en miste vlak voor rust het overzicht waardoor hij voor zijn eigen kans ging, terwijl er drie man naast hem mee liepen die er beter voor stonden.

Arjen van der Heide, Anthony Musaba, Siem de Jong en Filip Stevanovic speelden te kort voor een beoordeling.