Nieuws

Zaterdag 16 juli was het eindelijk zover. Supportersvereniging FeanFan mocht het cadeau nog voor het honderdjarig jubileum van sc Heerenveen onthullen en overhandigen. Door Corona was het er nog niet eerder van gekomen, maar het resultaat mocht er zeker zijn.

Het was in de zomer van 2020, dat fans konden stemmen op hun helden van sc Heerenveen. Dit kon gedaan worden in verschillende tijdvakken, waarbij er in elk tijdvak vijf helden konden worden geselecteerd. Dit is uiteindelijk door de fans massaal opgepakt waardoor er een mooie lijst met honderd helden samen kon worden gesteld. Honderd helden voor de honderdjarige club.

Een scherp oog zal opvallen dat niet alle tijdvakken daadwerkelijk ook vijf helden bevatten. De oorzaak hierin ligt onder andere in het feit dat de beginjaren van Heerenveen inmiddels iets onbekender zijn verworden voor het grote publiek, waardoor er in de eerdere jaren niet altijd vijf helden waren gekozen. Ook was er niet van elke held een foto aanwezig, waardoor er geen bord gemaakt kon worden. Met aanvullingen is er toch een prachtige lijst van honderd helden samengesteld.

In het stadion zijn deze helden met een eigen bord met foto en varia geĆ«erd. Hierdoor wordt de gracht vanaf heden opgesierd met de honderd helden van sc Heerenveen. Van Abe Lenstra tot Michel Vlap, van Foppe de Haan tot Henk van Brussel, Van Riemer van der Velde tot het eerste bestuur van Aktie’67. Allemaal hebben ze iets voor sc Heerenveen betekend en allen zijn vereeuwigd in de gracht van ons geliefde stadion.

Het is dan ook aan te raden om bij een volgend bezoek in het Abe Lenstra stadion eens een loopje te maken door de gracht, om te genieten van het cadeau van FeanFan aan onze geliefde club.