Nieuws

Amin Sarr werd afgelopen winter voor meer dan twee miljoen euro opgepikt door sc Heerenveen. Een enorm bedrag voor de club, waardoor de verwachtingen hoog zijn. Hoewel hij nog niet gescoord heeft, liet hij bij vlagen al zien wat hij in zijn mars heeft. Ferry de Haan heeft dan ook alle vertrouwen in de spits, die ook als vleugelspeler uit de voeten kan.

‘Hij kan vanuit de omschakeling gevaarlijk worden met zijn snelheid, is enorm doelgericht en kan tegenstanders passeren met zijn dribbels’, vertelt de technisch manager in gesprek met FeanFan Magazine. ‘De hele transfermarkt is veranderd. In het verleden haalde Heerenveen veel talenten uit Scandinavië, maar inmiddels zit heel Europa daar om spelers te halen. Die betalen veel meer geld. We krijgen vanuit Scandinavië heel veel positieve kritieken hoe wij deze jongen hebben kunnen halen.’

In het spoor van Ejuke

Bij sc Heerenveen hoopt men dat Sarr een Ejuke-achtige ontwikkeling doormaakt. Ook hij kwam vanuit Scandinavië voor een hoge transfersom, vermaakte het publiek met zijn acties en doelpunten, waarna hij voor de hoofdprijs vertrok. ‘We investeren in zo’n jongen en hopen dat we hem voor meer kunnen verkopen. Daar kunnen we eerlijk over zijn. Maar we moeten hem wel de tijd geven. Hij is nog maar twintig jaar, krijgt rustig de tijd om hier te acclimatiseren. We moeten ook niet verwachten dat elke spelers voor het bedrag van Ejuke vertrekt. Als wij een jongen voor een bepaald bedrag binnenhalen en we kunnen hem voor drie keer zoveel verkopen, dan doen we het ook goed’, aldus De Haan. 

Wil jij het hele interview met Ferry de Haan lezen over de afgelopen transferperiode? Word dan lid van FeanFan! Dan krijg je het Magazine van de supportersvereniging in de brievenbus!