Nieuws

De Superfriezen zijn er niet in geslaagd om 2021 af te sluiten met een overwinning. In het Abe Lenstra stadion werd er met 0-3 kansloos verloren van Feyenoord. De ploeg van Arne Slot kon uiteindelijk gemakkelijk combineren door de Friese defensie.

Het begin van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen. De mannen van Johny Janssen lieten de Rotterdammers aan de bal en Feyenoord kreeg in deze beginfase twee grote mogelijkheid via Nelson. De buitenspeler raakte echter de bal helemaal verkeerd, waardoor deze dan ook ver naast vloog. Even later was een te slappe inzet een prooi voor Xavier Mous. Ook Linssen was dichtbij een treffer, zijn kopbal kon door Mous over de lat worden getikt

Na een minuut of twintig kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Tibor Halilovic schoot vanaf een meter of tien hard richting het vijandelijke doel, maar Bijlow had een prima reflex en voorkwam daarmee de openingstreffer. Ook Rami Kaib kreeg een mogelijkheid, echter in vrije positie schoot hij jammerlijk genoeg naast.

Feyenoord neemt de leiding
Na een sterke fase van de Friezen nam Feyenoord de wedstrijd weer in handen. Een lange aanval volgde met maar liefst vijfendertig passen combineerden de Rotterdammers in het zestienmetergebied waarna Til vrij voor Mous kwam te staan. Hij bedacht zich geen moment en schoot het leer tegen de touwen. De club van Rotterdam-zuid ging daarna door met voetballen en creëerde een aantal mogelijkheden. Deze mogelijkheden werden door de Rood-witten niet goed uitgespeeld, waardoor er nog enige hoop bij de pompenblêdenformatie leefde. Maar kort voor rust dook Jahanbakhsh opeens op voor Mous. De keeper kon met zijn benen redding brengen, maar uit de hoekschop die volgde kopte Marcos Senesi, tussen drie man in, binnen.

Tweede bedrijf
In de tweede helft begonnen de Friezen iets beter ten opzichte van wat ze in de eerste vijfenveertig minuten hadden laten zien. Een kopkans voor Siem de Jong eindigde in het zijnet en een goal van Henk Veerman werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Meteen na de afgekeurde goal van de Volendammer besliste Linssen het duel. Nadat Halilovic compleet onnodig een corner had weggegeven kon de geboren Limburger, geheel vrijstaand, inkoppen en liet de doelman van de thuisploeg kansloos.

De ploeg van Johny Janssen probeerde het nog wel maar tot echte kansen kwam het niet. Feyenoord was nog een paar keer dicht bij de 0-4 waarbij ook Jahanbaksh nog een goal zag worden afgekeurd wegens buitenspel en een inzet van Linssen op de paal eindigde. Daarna vonden beide ploegen het wel prima en werd de wedstrijd door de Rotterdammers uitgespeeld.

Wij wensen u als FeanFan  fijne kerstdagen en hopelijk zien we elkaar snel weer in het Abe Lenstra Stadion