Nieuws

Voor sc Heerenveen begon 2022 met een nederlaag op bezoek bij FC Twente. In een slechte wedstrijd leek het lange tijd op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. Alleen een enorme blunder van onze uitblinker in de eerste seizoenshelft leidde de nederlaag in. Geknoei in de opbouw op de eigen vijf meter lijn gaf de Tukkers de openingstreffer op een presenteerblaadje. De Friezen konden daar weinig tegenover stellen. In de slotfase kreeg de ploeg van Ron Jans de 2-0 nog op een presenteer blaadje van de arbitrage. Milan van Ewijk zette een tackle in op de bal en tikte hem corner, gleed door en nam een Twente speler mee. Hiervoor verdween de bal op de stip, en schoot Van Wolfswinkel de beslissing tegen de touwen. De ploeg van Jansen krijgt dinsdagavond gelijk de kans om de kater weg te spoelen. In de KNVB Beker komt dan GA Eagles op bezoek in Friesland. Het zal dan veel beter moeten wil de ploeg de kortste weg naar Europees voetbal levend houden.

Xavier Mous 5,0: De doelman is door de staf benoemd tot eerste doelman, en speelde op zich een prima wedstrijd in Enschede. Alleen door zijn enorme fout kunnen we hem dit keer geen voldoende geven. Snel vergeten en door naar volgende belangrijke pot.

Milan van Ewijk 6,5: De rechtsback was misschien wel de beste man aan Friese zijde. Liet zich aanvallend gelden, en voorkwam verdedigend veel gevaarlijke momenten met zijn snelheid. De onterechte penalty tegen was een smet op zijn optreden.

Sven van Beek 5,5: De ervaren verdediger kwam eigenlijk de hele wedstrijd niet in de problemen, maar bracht zijn doelman wel in de problemen in de opbouw. In plaats van open te draaien en de back in te spelen, kaatste hij terug op de keeper wat de 1-0 opleverde voor Twente.

Nick Bakker 6,0: Speelde net als Van Beek gewoon degelijk. Gaven weinig weg, maar konden vooruit ook vaak niet de oplossing vinden. Dit kwam vooral, omdat de ploeg voorin stootkracht mist.

Rami Kaib 6,0: De linksback was ook goed aanwezig in deze wedstrijd, alleen als het gevaar van je backs moet komen dan klopt er iets niet in je elftal. Daarin zal de Friese ploeg echt moeten verbeteren.

Rodney Kongolo 5,5: De middenvelder kreeg weer eens de kans om te starten in plaats van de ziek Madsen. Was vooral heel slordig, verovert ballen en levert ze gelijk weer in. Lijkt zich niet te ontwikkelen en staat ook op de nominatie om deze winterstop nog te vertrekken.

Anas Tahiri 6,5: Kon terug kijken op een aardig debuut, moest even wennen in de openingsfase. Maar was daarna telkens aanspeelbaar en liet de bal ook prima rond gaan door telkens één keer te raken. Is geen Joey Veerman, maar aan hem gaan de Friezen wel plezier beleven.

Tibor Halilovic 6,0: De middenvelder zit ook in een lastige fase dit seizoen. Wil overal tegelijk zijn op het veld om het elftal te helpen, maar lijkt zichzelf dan voorbij te lopen.

Anthony Musaba 5,5: Met zijn snelheid gaat er zoveel dreiging uit van de vleugelspeler, maar het ontbreekt aan rendement. Een treffer zou hem erg kunnen helpen om over dat punt heen te komen.

Siem de Jong 6,0: Speelde aan de bal prima, balvast en openingen creërend voor team genoten. Alleen zakt hij dan zover uit de spits weg dat hij daarna niet bij machte is om gevaarlijk voor het doel te worden.

Filip Stevanovic 5,0: Wil heel graag zijn kwaliteiten laten zien, maar loopt zichzelf dan compleet voorbij. In duels is hij nog te licht, alleen qua werklust ontwikkeld hij zich wel.

Henk Veerman, Rami Al Hajj en Ibrahim Dresevic speelden te kort voor een beoordeling, maar konden geen slotoffensief bewerkstelligen.