Nieuws

Al tien jaar wist PSV niet te winnen in het Abe Lenstra stadion en ook deze editie zijn de Eindhovenaren daar niet in geslaagd. Na een 0-1 voorsprong wist de ploeg van trainer Johnny Jansen, in de tweede helft, de stand weer gelijk te trekken en daarmee een gelijkspel in de wacht te slepen.

De eerste helft was overduidelijk voor PSV. De Friezen kwamen er maar niet aan te pas en moesten het balbezit aan de Eindhovenaren laten. Het resulteerde uiteindelijk ook in kansen voor de uitploeg en nadat zijn eerste schot nog naast het doel belande, was Vinicius zijn tweede schot wel raak. Een leep kopballetje van Bruma zorgde er voor dat de spits oog in oog met Xavier Mous kwam te staan. De Braziliaan faalde niet en zette de voorsprong voor PSV op het bord. Ook na de 0-1 bleven de Eindhovenaren de bovenliggende partij. Heerenveen kon daar alleen een afstandsschot van Rami Kaib tegenover zetten, toch vloog zijn schot rakelings naast.

In de tweede helft bracht Jansen Rami Al Hajj voor Rodney Kongolo om voor meer aanvallende inmpulsen te zorgen. Tot heel veel kansen leidde dit echter nog niet, maar omdat ook de Eindhovenaren steeds minder controle over de wedstrijd wisten te krijgen, bleef de pompenblêdenformatie in de wedstrijd. Voor sc Heerenveen betekende het dan ook dat de bal maar één keer goed hoefde te vallen en tot opluchting voor alles van sc Heerenveen lief heeft, gebeurde dat ook. Een vrije trap van Joey Veerman moest door doelman Drommel worden gered, echter invaller El Hajj stond op de juist plek om de rebound binnen te schieten en daarmee zijn allereerste Eredivisie goal te maken.

Ondanks kansen aan beide kanten, bleef de score ongewijzigd, waardoor sc Heerenveen wederom angstgegner van PSV bleek te zijn. De Friezen hebben hierdoor achttien punten en vinden zichzelf terug op de tiende plaats. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma en mag de ploeg van Jansen de goede reeks voort proberen te zetten.