Nieuws

Voor de tweede maal op rij eindigde sc Heerenveen een duel met dezelfde stand als toen de wedstrijd aanving. Waar een week eerder tegen Willem II men nog blij was met een punt, zorgde de 0-0 tegen RKC voor enige teleurstelling.

Dat de verdediging dit seizoen weinig doelpunten tegen krijgt, is al vaker gebleken, toch brak ook nu weer het gebrek aan scorend vermogen de ploeg op. De ploeg van trainer Ole Tobiassen was vanaf het eerste moment de bovenliggende partij, maar kon het overwicht niet in score te uitdrukking brengen.

Vooral Anthony Musaba bleek gevaarlijk aan Friese zijde, maar vooralsnog is het niet het seizoen van de van Monaco overgekomen buitenspeler. De rappe aanvaller lijkt vaak met zijn snelheid voor veel gevaar te kunnen zorgen, maar mist vaak in de laatste fase en affiniteit om het tot een succesvolle goal of assist om te zetten. Het hielp voor Musaba dan ook niet dat hij tweemaal een volledig vrijstaande medespeler over het hoofd zag, waardoor er wederom een kans bij hem strandde.

Uiteindelijk was het Nick Bakker die het dichtste bij een doelpunt was. Zijn schot uit de draai, belandde op de lat. Ook RKC kreeg in de slotfase nog een zeer grote mogelijkheid, maar ook zijn inzet vond zijn Waterloo op de aluminium deklat.

Emotionele Van Aken
Voor Joost van Aken was het een emotionele avond. De verdediger maakte voor het eerst sinds zijn terugkeer een opwachting in de basis. De verdediger speelde uitstekend en werd dan ook terecht tot man van de wedstrijd gekroond. Voor de camera’s van ESPN liet de verdediger dan ook in woord en gebaar zien dat het veel met hem deed.

Voor de ploeg van Tobiassen wacht vrijdag 18 maart de volgende uitdaging. Dan neemt de pompenblêdenformatie het thuis op tegen Heracles. Na zeven verliespotten en twee gelijke spelen, snakken de Friezen naar die broodnodige overwinning.