Nieuws

Zaterdagavond neemt sc Heerenveen het op tegen Vitesse uit Arnhem. Na het verlies tegen achtereenvolgens Ajax en FC Utrecht en de zeer moeizame winst in de bekerwedstrijd tegen AFC uit Amsterdam, is de ploeg van trainer Johnny Jansen gebaat bij een goed resultaat. Ook om op de ranglijst niet te veel naar beneden te hoeven kijken, zijn de drie punten zeer gewenst.

De Arnhemmers zijn voor de Friezen vaak een lastig te nemen horde. Van de laatste tien thuiswedstrijden wist de pompenblêdenformatie er slechts drie winnend af te sluiten. Ook de zwart-gelen wisten er drie te winnen, waardoor er vier in een gelijkspel eindigden. Maar saai lijken de wedstrijden tussen Vitesse en sc Heerenveen niet te zijn en de fans van beide ploegen lijken bijna een garantie te krijgen op goals bij dit duel. Van de zestig duels met de ploeg uit Arnhem, werd het slechts zes keer 0-0.

Vorig seizoen wist de ploeg van Jansen de drie punten in eigen huis te houden. Ondanks een gemiste strafschop door Joey Veerman, zorgde zijn naamgenoot Henk Veerman voor de volle winst. Opmerkelijk was de goal van de spits van sc Heerenveen wel. Het was voor de boomlange aanvaller op dat moment zijn allereerste kopgoal in de Eredivisie.

Huidige seizoen
Wanneer we naar de ranglijst kijken, lijken beide ploegen redelijk gelijk aan het seizoen te zijn begonnen. De Arnhemmers hebben slechts drie punten meer op dit moment. Toch lijkt Vitesse soms een beetje wisselvallig te presteren. Goede overwinningen tegen Anderlecht, Feyenoord, Tottenham en in de derby tegen NEC, worden afgewisseld met, soms grote, verliespartijen tegen Willem II, Ajax, Twente en Go Ahead. De ploeg van trainer Letch zal dus hun sterke uitreeks voort willen zetten en zijn dan ook gebrand op een goed resultaat.

De Friezen kabbelen tot nu toe een beetje door het seizoen heen. Wedstrijden tegen laagvliegers worden dit seizoen gewonnen en in wedstrijden tegen gelijkwaardige of hogergeplaatste ploegen kunnen de drie punten vaak nog niet gepakt worden. Het spel van de ploeg van Jansen is de ene wedstrijd soms best aardig, om vervolgens weer door een ondergrens te zakken. Het zal daarom dan ook een flink stuk beter moeten dan afgelopen woensdag tegen AFC. Hopelijk is die wedstrijd voor de Friezen een flinke wake-up call geweest.

De aftrap is om 20.00, maar om 19.15 wordt de nieuwe omloop op zuid geopend, naar aanleiding van het veertigjarig jubileum van FeanFan. Iedereen is van harte welkom