Nieuws

Zondagavond mag sc Heerenveen het opnemen in Emmen tegen de plaatselijke FC. Voor de Friezen de afgelopen jaren een altijd lastig te nemen horde. Maar de ploeg van trainer Kees van Wonderen wil zijn huidige goede vorm behouden en de drie punten mee naar Friesland terug nemen.

Van de veertien eerder gespeelde duels, wisten de Friezen er slechts vier te winnen. Acht keer bleven de drie punten in Emmen. Daarnaast speelden de ploegen twee keer gelijk. Dit seizoen heeft de ploeg uit Drenthe het echter lastig. Met slechts vier punten uit zeven duels, staat de ploeg van Lukkien onderaan. De pompeblêdenformatie staat er heel wat beter voor met een zesde plaats en twaalf punten.

Sinds de terugkeer van FC Emmen op het hoogste niveau, speelden beide ploegen vier keer tegen elkaar in Drenthe. Drie van die vier duels waren een prooi voor de Emmenaren en slechts een keer wist sc Heerenveen te winnen. De ploeg van Van Wonderen is er dus op gebrand om de drie punten mee terug naar Friesland te nemen.

De technische staf van de Friezen komt langzamerhand steeds meer in een luxe positie terecht. Spelers keren terug van schorsingen en blessures en daarnaast dienen ook meer spelers zich aan voor een plekje in de basiself. “<span;>Keuzes dienen zich aan. Dat is voor ons goed. Meer opties en meer concurrentie is fijn. Je maakt uiteindelijk de afweging wat het beste is voor de ploeg. In principe is er geen reden om te wisselen, maar sommige spelers hebben in het verleden al iets bewezen. Je zag tijdens de trainingen dat sommigen echt vochten voor hun plek. Ze moeten leveren. Dat is alleen maar positief”, aldus de oefenmeester.

De wedstrijd begint zondag om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lindhout.