Nieuws

Het was afgelopen zaterdag de omgekeerde wereld. Een aanvallend fris spelend sc Heerenveen voetbalde FC Utrecht compleet van de mat. Vele kansen werden gecreëerd, maar een uitblinkende doelman Barkas tussen de palen bij de Domstedelingen stond een ruime overwinning in de weg. De gasten schoten uiteindelijk twee keer op goal, en beide keren was Noppert kansloos. Hierdoor kreeg de ploeg 3 punten te weinig, maar in Volendam kreeg de ploeg 3 punten te veel dus dat is ook voetbal. Vooral zal er verder gebouwd worden op het frisse voetbal wat de ploeg ons zaterdag voorschotelde. Grote uitblinker was zeker Rami Al Hajj, al vijf jaar bestempeld als het grote talent. Alleen komt het er al die seizoen sporadisch uit. Dit keer liet hij vanaf de aftrap zijn voeten spreken, en leek ook bij balverlies bereid om vuil werk op te knappen. Hopelijk weet hij deze lijn vast te houden.

Andries Noppert 6,0: Twee schoten onhoudbaar tussen de palen waren voor de doelman verschrikkelijk. Voor de rest een hele rustige avond waarin hij amper iets hoefde te doen.

Milan van Ewijk 6,5: De rechtsback was weer lekker aanwezig en combineerde er rustig op los met de middenvelders. Laten we hopen dat dit de lijn is die hij vast weet te houden de komende weken.

Sven van Beek 6,5: Onze aanvoerder ging zoals altijd voorop in de strijd, troefde keer op keer de spitsen van FC Utrecht af, waardoor de ploeg de druk op de tegenstander kon houden. Extra zuur is dat je dan zo’n wedstrijd niet winnend afsluit.

Pawel Bochniewicz 7,0: De Pool is opgenomen in de voorselectie voor het WK. In deze vorm zou het mooi voor hem zijn om weer terug te keren na zijn zware blessure. Miste helaas een grote kopkans voor rust om de ploeg weer op voorsprong te zetten.

Mats Köhlert 6,5: De uitblinker van de laatste weken liet zich ook zaterdag weer gelden. Door een vrije rol van Sarr kreeg hij weer alle ruimte om volop aan te vallen over de linkerkant.

Thom Haye 6,5: De middenvelder spinde garen bij de nieuwe speelstijl. Er lag eindelijk weer ruimte op het middenveld om te voetballen. In de 5-3-2 formatie klonterde alles samen in het hart op het middenveld hierdoor liep Haye er vaak verloren bij. Nu stond hij met fijne passes weer aan de basis van vele aanvallen.

Anas Tahiri 7,0: Moest de afgelopen twee weken plaats op de bank nemen, maar na een goede invalbeurt in Volendam liet hij zich ook zaterdag weer zien. Heeft de bal aan een touwtje en laat het elftal zo veel makkelijker voetballen.

Simon Olsson 6,0: De nieuweling kreeg de voorkeur boven Halilovic, maar kan nog niet het verschil maken in het elftal. Mag wel eens afdrukken als hij rond de zestien van de tegenstander komt, maar kiest dan te vaak voor een tikkie breed waardoor een aanval strand.

Rami Al Hajj 8,0: De middenvelder speelde prima, telkens aanspeelbaar en daarna vooral vooruit willen voetballen. Met zijn techniek en inzicht was hij een plaag voor Utrecht spelers. Na zijn wissel was het voetbal uit de Friese ploeg en kwam het niet van een slotoffensief.

Amin Sarr 5,5: De aanvaller speelde in vrije rol van links, maar oogt vooral heel lui als hij de bal niet heeft. Aan de bal is het momenteel weinig verrassend en loopt zich te vaak vast. Zal er zeker een paar schepjes bovenop moeten doen om weer belangrijk te zijn in de ploeg.

Sydney van Hooijdonk 7,0: De spits was weer ijverig en gaat voorop in de strijd. Maakte een prima doelpunt en was een paar keer ongelukkig in de afronding. In deze speelstijl komt hij veel beter tot zijn recht en komt dan ook veel vaker in scoringspositie.

De driedubbele wissel met Halilovic, Collasin en Timossi pakten verkeerd uit. Dit kwam vooral omdat Van Wonderen besloot om de twee creatiefste voetballers Tahiri en Al Hajj eraf te halen. Hierdoor zag het er het laatste kwart het minste uit van de hele wedstrijd, mede door het dood maken van de wedstrijd door de ervaren Utrecht spelers.