Nieuws

Vrijdagavond mag sc Heerenveen het in eigen huis opnemen tegen Heracles Almelo. De ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen heeft de punten hard nodig nadat er dit kalenderjaar nog niet is gewonnen.

In Heracles treffen de Friezen een geduchte tegenstander. Over het algemeen heeft de pompenblêdenformatie het lastig tegen de zwart-witten. Van de laatste tien ontmoetingen wist de ploeg uit Almelo er vijf te winnen. Eenmaal bleef het gelijk en vier keer waren de drie punten voor de Friezen.

Laatste ontmoeting
De laatste ontmoeting dateert van 4 december 2021. De ploeg stond destijds nog onder leiding van Johnny Jansen en wist in die tijd nog enigszins wat winnen was. De wedstrijd eindigde destijds in een 0-1 overwinning voor de Friezen. De doelpuntenmaker en ook de assistgever spelen inmiddels niet meer in het pompenblêdenshirt. Doelpuntenmaker Joey Veerman verkaste dankzij een mooie transfer naar PSV en Benjamin Nygren is door zijn werkgever Genk inmiddels verhuurd aan het Deense Nordsjaelland.

2022
Over dit kalenderjaar van sc Heerenveen is al veel geschreven en iedereen is het erover eens dat het veel beter kan en moet. Met slechts twee gelijke spelen en voor de rest alleen maar verliespartijen is duidelijk dat er inmiddels iets zal moeten gebeuren, wil de ploeg niet verder afzakken naar de onderste regionen. Tegen Heracles, die op basis van doelsaldo slechts één plaats boven de Friezen bivakkeert, zou daar het ideale moment voor zijn.

De ploeg van trainer Frank Wormuth staat er op dit moment ook niet heel florissant voor. Toch wist de ploeg uit Almelo dit kalenderjaar 9 punten te verzamelen. Met sterke tegenstanders als Ajax, PSV, AZ en Vitesse een zeer puike prestatie. De laatstgenoemde ploeg werd in het eigen Erve Asito stadion op 0-0 gehouden. Al met al zal de flow bij de ploeg van Tobiasen nog moeten komen, waar de ploeg van Wormuth het dit kalenderjaar aardig voor elkaar lijkt te hebben.

Blessures
Waar bij sc Heerenveen steeds meer spelers terug hun opwachting kunnen maken, vielen er bij Heracles binnen korte termijn enkele sterkhouders weg. Burgzorg verdiende met zijn goede spel een transfer naar Mainz terwijl Vloet vanwege zijn betrokkenheid bij een dodelijk ongeluk op dit moment buiten de wedstrijdselectie wordt gelaten. Laatste toevoeging daarop is doelman Blaswich. De Duitser heeft een spierblessure opgelopen en zal daarom enkele weken toe moeten kijken.

De aftrap is vrijdagavond 20.00 uur en we hopen op weer en goed gevuld stadion.