Nieuws

Heerenveen heeft zich geplaatst voor de play-offs voor Europees voetbal. De Friezen wonnen in het eigen Abe Lenstra Stadion met 2-0 van concurrent Go Ahead Eagles en stelden daarmee plaats acht in de Eredivisie veilig.

Bij de ploeg van trainer Kees van Wonderen keerde Andries Noppert terug onder de lat na lang blessureleed. Ook Pawel Bochniewicz keerde terug, nadat hij afwezig was in de wedstrijd tegen PSV. Het was diezelfde Bochniewicz die vlak voor rust de score opende. Na een afgemeten voorzet van Anas Tahiri kon de Poolse verdediger vrij inknikken: 1-0.

Na rust probeerden de bezoekers uit Deventer aanvallender te spelen, wat Heerenveen ook meer ruimte gaf. Dit resulteerde in kansen voor Antoine Colassin en Sydney van Hooijdonk, maar beide aanvallers kregen de bal niet langs doelman Jeffrey de Lange. Na tachtig minuten kwam de 2-0 er toch. Ché Nunnely wist een voorzet van Osame Sahraoui keurig achter De Lange te koppen. Het was zijn eerste goal in het tenue van de Friezen.

In de laatste minuut van de wedstrijd was er nog een prachtig moment. Andries Noppert verliet het veld en kind van de club Jan Bekkema kreeg nog enkele minuten om zijn debuut in het eerste elftal van sc Heerenveen te maken. Hij hoefde geen reddingen meer te verrichten. Door de 2-0 overwinning plaatst sc Heerenveen zich voor de play-offs, waarin de ploeg van trainer Kees van Wonderen het opneemt tegen FC Twente.