Nieuws

Voor de derde keer in dit seizoen won Heerenveen een uitwedstrijd. Er werd met 0-1 gewonnen op het kunstgras in Almelo. Een weinig verheffende wedstrijd werd beslist door een schot van middenvelder Joey Veerman. Het schot was Janis Blaswich te machtig en het leverde de ploeg van Johnny Jansen drie belangrijke punten op Heerenveen. De Friezen eindigen het linkerrijtje op een negende plek met 21 punten uit vijftien wedstrijden.

Na het 1-1 gelijke spel tegen PSV, moest Heerenveen de goede lijn door trekken in Almelo. Een traditioneel gezien lastige uitwedstrijd. Vorig jaar ging Heerenveen roemloos met 1-0 ten onder in het Erve Asito. Een mogelijkheid tot revanche werd zaterdag geboden. Het was echter een wedstrijd met weinig hoogtepunten. Heerenveen kon in de eerste vijf minuten wel op voorsprong komen. Rami Kaib brak door, maar een slechte pass richting Filip Stevanovic deed de aanval doen stoppen. De ploeg van Frank Wormuth had in het begin van de wedstrijd de bal, maar Xavier Mous werd niet heel vaak getest. Toch kreeg Laursen, die de geblesseerde Azzaoui verving, de eerste grote kans van de wedstrijd. De buitenspeler kapte naar binnen en schoot via de vingers van Mous over.

Het was lang wachten op een volgend opwindend moment in Almelo. Dat moment kwam echter wel van Henk Veerman. Een goede steekpass van dorpsgenoot Joey Veerman kwam terecht bij de lange spits, maar een goed geplaatst schot viel aan de verkeerde kant van het net. De Volendamse spits kreeg net voor rust de mogelijkheid om eindelijk weer eens een doelpunt te maken, de laatste dateert namelijk van 26 september jl. Veerman kreeg de bal voor zijn gouden linker, maar de bal vloog richting de lege stoelen van het stadion in Almelo.

Waar de eerste helft alles behalve spectaculair was, werd die lijn in de tweede helft vrolijk doorgezet. Heracles werd in de tweede helft iets fanatieker, en dat resulteerde al gauw in een aantal kansen. Vooral Sierhuis kreeg de nodige mogelijkheden om Heerenveen te pijnigen. Ook Laursen kreeg de kans om weer een duit in het zakje te doen. Na een goede actie kwam er een verwoestend schot van de linker van de buitenspeler. De bal spatte uiteen op het aluminium. Mous en Heerenveen kwam met de schrik vrij.

Toch kwam het hoogtepunt in de tweede helft van de kant van Henk Veerman. De spits gaf een fantastische steekbal op Anthony Musaba. Na een actie à la Zlatan Ibrahimovic kon de rappe buitenspeler een-op-een richting Blaswich. Een goede ingreep van linksback van Quagliata was echter te machtig voor de buitenspeler van sc Heerenveen. Henk Veerman liet echter weer zien dat de spits beschikt over een buitengewoon bijzondere techniek. Lenig en intelligent.

In een fase waar Heracles meer aanspraak maakte op een overwinning, profiteerde Heerenveen vol van het zwakke verdedigen aan Almelose kant. Joey Veerman zette een een-twee op met Benjamin Nygren waarna de bal terugkomt in de voeten van de excellerende middenvelder. Nadat de bal goed wordt neergelegd voor de magische rechter door de middenvelder weet de stylist met een zeer nauwkeurig geplaatst schot in de rechteronderhoek het doel te treffen. De Duitse sluitpost was kansloos op de mooie poging van de Volendammer. Het was direct ook het beslissende moment van de wedstrijd. De 0-1 van de de pompenblêdenformatie was het laatste wapenfeit in een verder niet bijzondere wedstrijd van beide kanten.

Heerenveen pakt hiermee zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. Een vorm die de ploeg graag wil vasthouden tegen het Sparta van Henk Fraser. De ploeg van Johnny Jansen speelt aankomende zaterdag in het lege Abe Lenstra stadion tegen het bungelende Sparta uit Rotterdam. Om 20:00 wordt er afgetrapt in Friesland.