Nieuws

In de strijd om het laatste ticket voor de play-offs om Europees voetbal heeft sc Heerenveen goede zaken gedaan. Concurrent NEC werd zaterdagavond met 2-3 opzij gezet in Nijmegen.

“We blijven in leven”, zo concludeert Van Wonderen in gesprek met Omrop Fryslân. Opnieuw dreigde een zure avond voor de Friezen. “We geven weer te makkelijk goals weg, onnodig. Gelukkig lieten ze hun hoofd niet zakken en bleven ze doorgaan. De wissels brachten energie. Al met al ben ik blij met de veerkracht en uiteindelijk ook met dat de wedstrijd een keer onze kant op valt.”

Van Wonderen blijft geloven in deelname aan de play-offs. Hiervoor moet Heerenveen bij de eerste acht eindigen. “We staan op doelsaldo achter RKC, maar we hebben nog drie wedstrijden. We laten NEC drie punten achter ons. Dus we doen nog volop mee. Je zag aan de blijdschap na afloop dat het wat doet met de spelers, dat ze graag willen vechten voor die achtste plaats.”

Van Hooijdonk opgelucht, maar baalt van één moment
Antoine Colassin maakte in De Goffert het winnende doelpunt dankzij een blunder van NEC-doelman Jasper Cillessen. Sydney van Hooijdonk liet aan ESPN weten: “Ik vind het heel sneu voor hem, maar aan de andere kant is het natuurlijk wel topsport. Voor ons is het heel lekker dat we deze wedstrijd nog winnen.”

Van Hooijdonk maakte zelf de 2-2, nadat Thom Haye met een ‘fenomenale’ vrije trap de score had geopend. Bij een 2-1 achterstand claimde de spits nog een vrije trap. “Hier ben ik niet trots op”, vertelde de Eredivisie-topschutter over zijn gekibbel met Haye. “Het was een wedstrijd met weinig momenten. Dan wil je als spits heel graag. Ik dacht: dit kan een moment zijn. Een paar minuten later lag hij er gelukkig toch in.”