Nieuws

Heerenveen heeft woensdagavond een forse nederlaag geleden tegen Ajax. In de Johan Cruijff Arena werd het 5-0 voor de Amsterdammers. Voor Ajax betekent dit dat ze officieel kampioen zijn in de Eredivisie. Heerenveen zakt vanwege het doelsaldo een plekje op de ranglijst en zal komende zondag vol aan de bak moeten in de strijd om plek acht.

Heerenveen trad aan met dezelfde elf spelers die afgelopen zondag wisten te winnen op bezoek bij Vitesse. Na zo’n twintig minuten spelen kwam Ajax al op voorsprong. Noussair Mazraoui gaf een voorzet, terwijl de bal over de achterlijn leek te zijn. Desondanks mocht het spel doorgaan en wist Nico Tagliafico de 1-0 voor Ajax binnen te schieten. Niet veel later werd het ook al 2-0. Na een vloeiende combinatie van Ajax was Steven Berghuis het eindstation en schoof hij de tweede Amsterdamse treffer binnen. Nog voor rust werd het ook al 3-0. Ibrahim Dresevic beging een overtreding op Berghuis en veroorzaakte hierdoor een penalty. Ajax-spits Sebastien Haller schoot deze binnen.

Na rust wist Heerenveen iets beter onder de druk van Ajax uit te voetballen, wat zelfs resulteerde in enkele kleine kansen. Amin Sarr schoot van afstand over het doel, terwijl Thom Haye zijn schot gekeerd zag worden door Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. Hoewel de Amsterdammers richting het einde van de wedstrijd enigszins gas terug namen, wisten ze toch nog tweemaal te scoren. Brian Brobbey benutte in de 85e minuut een rebound, waarna Edson Alvarez in de 90e minuut ook nog voor de 5-0 zorgde. Het betekent dat de Friezen komende zondag moeten strijden om plek acht. Hierbij is Heerenveen ook afhankelijk van de uitslagen op de andere velden, daar het doelsaldo een flinke tik heeft gekregen.