Nieuws

Zondagmiddag om 14.30 staat voor sc Heerenveen de één na laatste Eredivisiewedstrijd van het seizoen op het programma. In Eindhoven spelen de Friezen tegen PSV, de nummer twee van de Eredivisie. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Voor sc Heerenveen is het wederom een cruciale wedstrijd in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. Momenteel staan de Friezen achtste, wat betekent dat ze recht hebben op de play-offs. De ploeg van Kees van Wonderen profiteerde van het verlies van concurrent RKC, waardoor sc Heerenveen nu één punt voorsprong heeft. Ook voor de Eindhovenaren staat er wat op het spel; bij winst zijn zij zeker van de tweede plaats en dus de Champions League.

De twee clubs stonden zestig keer eerder tegenover elkaar in de Eredivisie; elf keer wist Heerenveen de drie punten mee te nemen naar Friesland, 31 keer bleven de punten in Eindhoven. De overige achttien wedstrijden werden de punten gedeeld. Eerder dit seizoen won PSV met 0-1 in het Abe Lenstra Stadion, de inmiddels vertrokken Cody Gakpo scoorde de winnende voor PSV.

Bij de Friezen ontbreekt Ché Nunnely vanwege een lichte blessure. Verder is de selectie compleet, op de langdurig geblesseerden na. Bij PSV ontbreken Obispo en Mauro Júnior.