Nieuws

Afgelopen zaterdag is sc Heerenveen opnieuw tegen een nederlaag aan gelopen. In Stadion Galgenwaard kwam de ploeg na een moeizame beginfase toch prima in de wedstrijd en liet bij vlagen beter voetbal zien dan FC Utrecht. Helaas beloonde de ploeg zich niet door de 1-2 te scoren en kregen ze in de slotfase het deksel op de neus via een onmogelijke kopbal van Sander van der Streek. Hierdoor keerde de ploeg puntloos huiswaarts richting Friesland en raakt de ploeg de subtop langzaam uit het oog. De komende thuiswedstrijd tegen Vitesse wordt er één van aanhaken of toch definitief afhaken.

Xavier Mous 6,0: De doelman heeft de lastige taak om aanvoerder Mulder te vervangen. De doelman kan zich nog niet onderscheiden door punten te pakken. Bij beide doelpunten van Utrecht leek hij totaal verrast.

Milan van Ewijk 6,0: De rechtsback is bezig aan een prima debuutseizoen in Friesland. Tegen Utrecht was het wederom degelijk en is hij met zijn inzet een voorbeeld voor de anderen.

Ibrahim Dresevic 5,5: Verving de zieke Sven Beek en was opnieuw vrij nonchalant. De centrale verdediger lijdt te vaak cruciaal balverlies door de risico die hij in zijn spel legt.

Nick Bakker 6,0: Ook in zijn tweede optreden maakte Bakker een degelijke indruk. Comfortabel aan de bal, en zoekt de voetballende oplossing vooruit. Dresevic zal alle zeilen bij moeten zetten om zijn plekje terug te verdienen.

Rami Kaib 6,0: Had een goede wisselwerking met Arjen van der Heide deze avond. Blijft maar mee opkomen over de linkerkant. De eindpass moet wel verbeterd worden, want vaak is die te wild en onnauwkeurig.

Rodney Kongolo 5,5: Zit in een moeilijke fase in zijn carrière Kreeg door het ontbreken van Madsen weer eens de kans. Maar kon geen potten breken, negentig procent van de passes was achteruit of breed.

Joey Veerman 6,0: Wil graag alle ballen hebben, maar was in balbezit deze avond vrij slordig. De intentie is goed, maar het lijkt dat zijn inzicht door anderen niet gezien worden waardoor simpele passes over de zij- of achterlijn gaan.

Tibor Halilovic 6,0: De kleine middenvelder werkt zich een slag in het rond, maar is nog niet zo bepalend als aan het begin van het seizoen. Is nog al eens overmoedig dat hij alleen oog heeft voor het afstandschot terwijl een steekpass zeker tot de mogelijkheden behoord.

Siem de Jong 5,5: Kreeg de voorkeur boven Henk Veerman, maar had het zelfde probleem als de Volendammer. In de spits krijg je te weinig ballen waar je wat mee kan doen, je moet vooral meters maken om de tegenstander af te stoppen.

Anthony Musaba 6,0: Was bij vlagen weer enorm dreigend, maar zal in zijn rol nog verder moeten groeien. Vooral een bevrijdende goal zou hem heel erg kunnen helpen.

Arjen van der Heide 6,5: Was de gevaarlijkste man aan Friese zijde. Helaas voor hem bekroonde hij zijn optreden niet met zijn eerste doelpunt in de Friese hoofdmacht. Na driekwart wedstrijd is het tankje wel legen bij de hardwerkende rechter aanvaller.

De invallers speelden te kort voor een beoordeling!