Nieuws

Kees van Wonderen wordt per ingang van seizoen 2022/2023 hoofdtrainer van sc Heerenveen. Dat heeft de club vandaag via hun kanalen bekend gemaakt. De huidige trainer van Go Ahead Eagles tekent een contract voor twee seizoenen bij de pompenblêdenformatie. De presentatie zal na afloop van het huidige seizoen plaatsvinden.

Naast zijn werkzaamheden in Deventer, heeft de oud-verdediger ervaring opgedaan in Enschede als assistent bij FC Twente. Daarnaast was Van Wonderen ook assistent bij het grote Oranje.

De oefenmeester zelf is in zijn nopjes met deze nieuwe stap in zijn trainerscarrière. “Ik ben uiteraard ontzettend blij dat ik de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen word. Ik heb een heel goed gevoel bij de club, bij het plan en waarom ze voor mij kiezen. Daar ben ik heel positief over. In februari hebben we voor het eerst met elkaar gesproken”, aldus de oud-international.

Goed afsluiten
Van Wonderen zelf wil eerst het seizoen goed afsluiten in Deventer. “Nu ligt mijn focus nog volledig bij Go Ahead Eagles, waar ik twee jaar geleden aan een mooi avontuur ben gestart. Er is mij nu alles aan gelegen om het seizoen in Deventer eerst goed af te sluiten. Daarna gaat het vizier op sc Heerenveen, dat is iets om naar uit te kijken.”

Ook technisch manager Ferry de Haan was in zijn nopjes met het vastleggen van de oud-speler van onder andere Feyenoord. “We zijn blij dat Kees ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij sc Heerenveen een vervolg te geven. Samen met ons heeft hij de ambitie om stapsgewijs weer richting de plekken door te groeien die recht geven op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.”

Voetbalvisie
Voor de positie van hoofdtrainer had sc Heerenveen, na het vertrek van trainer Johnny Jansen, een duidelijke profielschets gemaakt, waar Van Wonderen uitstekend binnen past. “Kees heeft een heel duidelijke voetbalvisie die aansluit bij hoe wij naar de voetbaltechnische toekomst van sc Heerenveen kijken. Hij is een realistische trainer die bij Go Ahead heeft aangetoond met plezier en lef het maximale uit de ontwikkeling van spelers en het team te kunnen halen en zodoende waarde op het veld creëert.”

(Foto: Orange Pictures)