Nieuws

Na zestien minuten was het voor de sc Heerenveen supporter al gespeeld. Na 37 was het voor drie spelers ook direct al klaar. De ploeg van Kees van Wonderen maakte dan nog wel twee doelpunten, maar het zat er zondag geen enkel moment in voor de Friezen.

Xavier Mous 5: Het was niet Mous zijn gelukkigste wedstrijd. Al werd de doelman niet erg geholpen door zijn verdediging, toch zou het fijn zijn dat er wat meer reddingen door de doelman worden verricht, daarnaast mocht de goalie zichzelf de 1-4 aanrekenen. De bal leek houdbaar, maar vloog er toch gemakkelijk in. Voor het vertrouwen van de doelman wordt het wel eens tijd dat hij echt beslissend met zijn reddingen kan gaan worden.

Milan van Ewijk 5,5: De back was geen schim van de gedreven speler die het gelijkspel tegen FC Twente inzette. Wisselt erg goede wedstrijden soms nog wel eens af met een wat minder optreden, waarbij de vleugelverdediger verdedigend nog wel eens wat knullige foutjes maakt. Dit keer leverde het ook nog eens een tegendoelpunt op. Het was dan ook niet de wedstrijd van Van Ewijk.

Jeffrey Bruma 6: Met vier tegendoelpunten kun je bijna niet spreken van een goede prestatie als verdediger. Toch oogde de mandekker enkele keren rustig en gecontroleerd en was hij zeker niet een van de minderen zondag. Zijn doordekken bij de 0-2 werd echter door zijn medespelers niet goed begrepen waardoor het open gevallen gat door Ajax dankbaar werd misbruikt om de score uit te breiden. Het zou voor de mandekker wel fijn zijn dat zijn rust en ervaring dan ook daadwerkelijk eens tot uiting komen in minder tegendoelpunten.

Pawel Bochniewicz 6: Ook hij verdient eens een cleansheet, maar het zit de laatste tijd niet echt mee in de verdediging. Kon niet belangrijk zijn met het afstoppen van Ajax maar werd net als Bruma niet altijd geholpen door zijn medespelers.

Mats Köhlert 5,5: Kon maar weinig uitrichten aan de linkerkant en had het lastig met de inzakkende Berghuis en de vervolgens opkomende Rensch.

Simon Olsson 5,5: Werd geslachtofferd na de dadendrang van Ajax. Was nog niet eens de minste in het veld, maar er moest wel iets gebeuren. Kon zijn kunsten dit keer dus maar kort vertonen.

Rami Al Hajj 5: De creatieve middenvelder kreeg slechts 37 minuten de tijd van Van Wonderen, waarna hij bij een 0-3 achterstand het veld moest ruimen. Liet bij de 0-1 veel te veel ruimte aan Alvarez waardoor de middenvelder van Ajax in alle vrijheid het veld over mocht steken om zo de aanval voor de openingstreffer op te zetten. Verder kon de aanvallende middenvelder van sc Heerenveen in de korte tijd maar weinig uitrichten.

Anas Tahiri 5,5: Was net als de meeste andere teamgenoten onzichtbaar de gehele wedstrijd. Kon zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht niet echt potten breken deze wedstrijd.

Ché Nunnely 5,5: Was ook slachtoffer van een vroege wissel. Toch zal er zo langzamerhad wel meer uit de buitenspeler moeten komen. Is nog niet echt gelukkig in de meeste van zijn acties. Het is nog niet de gevaarlijke en snelle buitenspeler die we bij Willem II aan het werk hebben gezien. Hopelijk krijgen de fans van sc Heerenveen snel de echte Nunnely te zien.

Pelle van Amersfoort 7: Mocht dit keer in de spits beginnen. En zoals altijd werkte de middenvelder annex aanvaller erg hard. Toch lijkt de ploeg iets te missen, wanneer Van Amersfoort een positie naar voren geschoven wordt. Op het middenveld kan hij pas echt meters maken en ook medespelers aan het werk zetten. Toch liet hij ook zien bij Almere City erg veel te hebben opgestoken van Jack de Gier op de nummer negen positie. Bij het enige moment die Van Amersfoort kreeg, was het ook direct raak na een goede loopactie en ditto kopbal.

Osame Sahraoui 6: De buitenspeler is altijd bewegelijk en sticht ook vaak gevaar. Door het af laten weten van enkele van zijn medespelers, was er voor de dribbelaar ook weinig eer te behalen. Toch was ook de buitenspeler op een fout te betrappen, na matig uitverdedigen van Sahraoui lag de 0-2 zomaar in het net. Produceerde nog wel weer een assist door Van Hooijdonk op zijn wenken te bedienen. De buitenspeler kreeg nu voor de tweede maal tegen een topclub geen penalty mee. Nadat eerder tegen Feyenoord de overtreding gemakkelijk werd weggewuifd, leek het contact deze keer toch wel erg minimaal. De aanvaller moet er dus om denken dat hij niet de naam krijgt zich te gemakkelijk te laten vallen, want anders wordt een daadwerkelijke overtreding in de toekomst wellicht ook makkelijker weggewuifd.

Tom Haye 6: De middenvelder begon op de bank maar mocht na 37 minuten al invallen. Leverde direct ook een assist af, door de bal panklaar op het hoofd van Van Amersfoort te leggen. Maar meer dan dat zat er voor de middenvelder ook niet in.

Sydney van Hooijdonk 7: De spits begon op de bank, maar mocht na 37 minuten invallen. Zoals we inmiddels gewend zijn, werkt de spits ontzettend hard. Het leverde hem dit keer ook weer een goal op. Maar echt iets te halen viel er ook voor de spits zondag niet.

Tibor Halilovic 5,5: Mocht in de loop van de tweede helft invallen, toen er al bijna geen eer meer te behalen viel. Deed weinig fout, maar zorgde ook niet echt voor verandering in het spelbeeld.

Alex Timossi Andersson 6: Kreeg dit keer eens wat langer de kans. Speelde leuk mee en heeft zeker potentie. Werkte in ieder geval hard. Wellicht dat hij nu eens wat vaker de kans zal krijgen. De buitenspeler is in ieder geval nog jong en heeft nog zeker genoeg mogelijkheden om zich te laten zien.

Syb van Ottele speelde te kort voor een beoordeling.