Nieuws

De seizoensouverture is een prooi geworden voor sc Heerenveen. Waar in de eerste helft de score groter had kunnen uitvallen, werd het in de tweede helft ouderwets billenknijpen. Heerenveen kwam vroeg op voorsprong dankzij een afstandschot van Tibor Halilovic. De Kroaat krijgt de eerste goal van het seizoen op zijn naam, met enig fortuin. Het schot kreeg een fortuinlijke draai en ex-Heerenveen doelman, Warner Hahn, was kansloos. De Friezen kwamen daarna nog met de schrikvrij. De Spanjaard Cardona haalde schitterend uit maar de bal spatte uiteen op het houtwerk. Een paar speldenprikjes van de Eagles kreeg Heerenveen nog te verduren, maar de eerste driepunter van het seizoen is een feit. Teletekst-pagina 819… Wij staan bovenaan!

Erwin Mulder 7: De nieuwe aanvoerder van sc Heerenveen kon zich een paar keer onderscheiden met een aantal goede reddingen. De sluitpost stond als een ervaren man onder de lat en straalde veel rust uit richting zijn achterste linie.

Milan van Ewijk 6,5: De opvolger van Sherel Floranus liet zich bij vlagen zien als een stugge verdediger. Hard werken en een enorm loopvermogen zijn verbonden aan de rechtsback van sc Heerenveen. Afgelopen week werd Van Ewijk zelfs opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Een voorbode voor dit seizoen. Milan van Ewijk werd zelfs al toegezongen door de supporters in het uitvak. Een goed begin.

Sven van Beek 7: De centrale verdediger is na lang blessureleed van plan om veel wedstrijden te gaan spelen. De eerste klap is een daalder waard! De centrale man stond als een dijk te verdedigen en de Zweedse spits Lidberg, had weinig in te brengen tegen Sven van Beek. Het gemis van Bochniewicz is groot, maar Van Beek laat zien dat hij een robuuste en solide verdediger kan zijn voor sc Heerenveen.

Ibrahim Dresevic 6: De Zweed kan zich onderscheiden door middel van een goede crosspass. Echter in de wedstrijd in Deventer kon de verdediger geen ballen over veertig meter wegleggen. Op verdedigend niveau kwam de verdediger nauwelijks in de problemen. De voorhoede van Go Ahead Eagles kon pas in de slotfase gevaar creeëren. Dresevic kan terugkijken op een solide wedstrijd.

Rami Kaib 6: De linksback heeft vorig seizoen laten zien dat hij beschikt over een enorm loopvermogen en een aanvallende denkwijze. In de wedstrijd kwam dit er niet echt uit. Aanvallend kon de Zweed geen gevaar stichtten met goede voorzetten. Verdedigend kwam de linksback amper in de problemen. Echter opbouwend werd er toch vaak gekozen voor de lange bal. Over het geheel een redelijke wedstrijd van Rami Kaib

Joey Veerman 7,5: Gisteravond was te zien wat de klasse is van Joey Veerman. Splijtende passes werden gegeven door de regisseur op het middenveld. Van der Heide diepgestuurd, Henk Veerman kreeg de bal op zijn stropdas en een crosspass van achter de laatste lijn over het hele veld. Bij vlagen was het smullen. Als Veerman dit niveau vasthoudt, gaat de transferwaarde door het dak.

Rodney Kongolo 6: De middenvelder is een ontzettend nuttige speler op de positie naast Joey Veerman. Kongolo liet zich zien met een aantal belangrijke onderscheppingen om de counter eruit te halen. Op voetballend gebied kon Rodney Kongolo geen potten breken, maar stiekem is dat niet zijn belangrijkste functie. Met een enorm loopvermogen, fysieke kracht en een goede onderschepping, is de middenvelder een belangrijke schakel in de Friese hoofdmacht.

Tibor Halilovic 7,5: De middenvelder was vrijdagavond op stoom. De Kroaat heeft longen als een paard en liet dat nogmaals zien. Een paar schitterende demarages die te machtig waren voor de defensie van de ploeg van Kees van Wonderen. Waar vorig jaar Lucas Woudenberg de eerste goal van het seizoen maakte, is het nu de beurt aan Tibor Halilovic. Een van richting veranderd schot, maar wat maakt het uit. De 0-1 van Halilovic, de matchwinner!

Van Bergen 6: De rappe vleugelaanvaller blijft altijd gevaarlijk met zijn snelheid. De vleugelflitser blijft altijd alles geven, maar op het gebied van rendement schiet Van Bergen tekort. Een verhaal wat vorig seizoen leidend bleef. Vele goede acties, maar de voorzet of een doelpunt ontbrak vaak. Tibor Halilovic had zomaar zijn tweede kunnen maken na een splijtende voorzet, maar Warner Hahn redde knap. Van Bergen is gevaarlijk met zijn acties, maar doelpunten en assists blijven vaak achterwege. Echter een mooie tandem met Van Ewijk ligt in het verschiet.

Henk Veerman 5: Het was niet de wedstrijd voor de spits uit Volendam. Weinig acties gingen goed en Veerman kon zijn stempel niet drukken op de vele aanvallen. Ook de duels tegen de Duitse verdediger Nauber gingen vaak verloren. Heerenveen raakte daardoor veel balverlies en de druk van de Eagles werd steeds groter. Henk Veerman werd gewisseld voor Rami Hajal en kon nog een ererondje maken langs het publiek in Deventer. Na zo’n honderden bierglazen die werden gegooid, bleef de spits stoïcijns lopen richting de bank. Even het logo laten zien, een heerlijk moment van de wedstrijd. Daarbij ook het hoogtepunt van Henk Veerman

Arjen van der Heide 6,5: De enigste speler die in de basis stond vanuit eigen kweek, was Arjen van der Heide. De vleugelspeler zal nooit ten onder gaan door zijn werklust. Van der Heide blijft altijd keihard werken en is af en toe ook zeer dreigend. Een mooie combi op de linkerkant ligt in het verschiet. Van der Heide kreeg zelfs de kans op zijn allereerste doelpunt in de Eredivisie. Na de pass van Joey Veerman, schoot de buitenspeler de bal over. Een mooie voorbode voor het aankomende seizoen, met een mooie concurrentiestrijd op komst voor de positie op de linksbuiten.

De invallers konden voor Heerenveen geen enorme stempel drukken op de wedstrijd. Siem de Jong liet zien veel rust  en ervaring te brengen. Dankzij De Jong werd de driepunter over de streep getrokken. Stevanovic heeft in zijn invalbeurt meer achter rechtsback Deijl aangelopen, in plaats van andersom. Het Servische talent kon nog geen potten breken. Rami Hajal liet bij vlagen zien dat het een fantastische voetballer is met een geweldige techniek. Een speler om in de gaten te houden dit seizoen.