Nieuws

Na een interlandperiode van twee weken wordt komend weekeinde de Eredivisie hervat. Zaterdag 16 september reist sc Heerenveen af naar Rotterdam voor de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Vorig jaar stond deze wedstrijd ook al vroeg in het seizoen op het programma. Toen wist de ploeg van trainer Kees van Wonderen knap een punt te pakken in De Kuip. Mede dankzij een uitblinkende Andries Noppert eindigde die wedstrijd in 0-0.

Dit seizoen heeft Heerenveen tot dusver zes punten verzameld uit vier gespeelde wedstrijden. Er werd gewonnen van RKC en FC Utrecht, maar verloren van Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles. Een nederlaag in De Kuip zou zodoende de derde nederlaag op rij betekenen. De Friezen willen dit natuurlijk graag voorkomen en kunnen in Rotterdam weer beschikken over Osame Sahraoui. Pawel Bochniewicz heeft een blessure opgelopen op de afsluitende training en zit vermoedelijk niet bij de wedstrijdselectie. Daarnaast is Patrik Walemark nog niet fit genoeg. Thom Haye en Charlie Webster zijn geschorst.

Het positieve nieuws is dat Sven van Beek na lang blessureleed terugkeert in de selectie van sc Heerenveen. De verdediger stond sinds begin van dit kalenderjaar aan de zijlijn. Aan de kant van Feyenoord ontbreken doelman Justin Bijlow en aanvaller Uyase Ueda. De Rotterdammers verloren dit seizoen nog niet in de Eredivisie. De aftrap van het duel is om 16:30 uur.