Nieuws

sc Heerenveen heeft zaterdagavond een punt gepakt tegen Sparta Rotterdam. In het Abe Lenstra Stadion eindigde het zoals het ook begon: 0-0. De Friezen blijven zodoende negende staan met 22 punten, al moeten enkele concurrenten dit weekend nog wel in actie komen.

Na de laatste vier wedstrijden niet verloren te hebben, wilde sc Heerenveen die mooie reeks een vervolg geven tegen het geplaagde Sparta Rotterdam. De bezoekers bevinden zich in de degradatiezone van de Eredivisie en er heerst veel onrust op bestuurlijk vlak. Tot overmaat van ramp misten de Rotterdammers hun eerste- en tweede doelman Maduka Okoye en Benjamin van Leer. Hierdoor mocht derde doelman Tim Coremans voor het eerst in twee jaar tijd zijn opwachting onder de lat maken. Heerenveen-trainer Johnny Jansen stuurde de zelfde elf spelers het veld in, die een week geleden nog met 0-1 zegevierden op bezoek bij Heracles Almelo.

Beide ploegen begonnen erg behoudend aan de wedstrijd. Heerenveen had veelal de bal, maar had moeite om openingen te vinden in de defensie van de Rotterdammers. Verder dan een kans van Rami Kaib kwamen de Friezen niet. Zijn poging werd echter gekeerd door Sparta-goalie Coremans. Aan de andere kant wist ook Sparta weinig te creëren. De bezoekers werden op slag van rust het gevaarlijkst via spits Lennart Thy. De bal belandde bij de tweede paal na een corner, maar hij schoot het leer hoog over het doel van Xavier Mous.

Na de rust ging de wedstrijd in hetzelfde tempo verder en hadden beide ploegen moeite om gevaarlijk te worden. Heerenveen had uiteindelijk nog de beste kansen. Tibor Halilović schoot van buiten de zestien op de vuisten van Coremans, die de bal relatief eenvoudig kon pareren. Enkele minuten later had de Sparta-goalie echter meer moeite met een inzet van Joey Veerman. De creatieve spelmaker schoot een vrije trap in één keer richting doel, maar Coremans tikte de bal met zijn vingertoppen tegen de lat. Diep in blessuretijd werd Henk Veerman nog gevaarlijk met een kopbal, maar ook zijn inzet kon Coremans niet verschalken. De wedstrijd bleef zodoende steken op een doelpuntloos gelijkspel.