Nieuws

Na de bekeruitschakeling tegen Feyenoord mochten de Friezen het zaterdagavond opnemen tegen FC Twente. De ploeg van trainer Kees van Wonderen kwam op voorsprong door een eigen goal van Mees Hilgers, de centrale verdediger werkte de bal tegen het eigen net nadat Pawel Bochniewicz de bal goed had verlengd na een hoekschop.

Na de 0-1 voerden de tukkers de druk op en dat resulteerde in twee grote kansen. Ricky van Wolskwinkel schoot in vrije positie te gehaast en Sem Stijn had het vizier niet op scherp toen hij de bal opeens voor zijn voeten kreeg. Toch zou de gelijkmaker niet lang uitblijven, uit een hoekschop kon de vrijstaande Robin Pröpper inkoppen. Bochniewicz kwam te laat en raakte bij zijn inspanning de arm van Pröpper waarna de Pool het strijdtoneel moest verlaten met een hoofdblessure. In de slotfase van de eerste helft kwam Pelle van Amersfoort nog tot twee doelpogingen, de eerste werd gekraakt door ploeggenoot Antoine Colassin en de tweede poging vloog over de goal.

Thuis ploeg tweede helft snel op voorsprong
De tweede helft was nog geen vijf minuten onderweg en FC Twente had ook de voorsprong te pakken. Een glijpartij van Jeffrey Bruma zorgde ervoor dat de ingevallen Manfred Ugalde zo door kon lopen en het leer achter Xavier Mous kon schieten. Na de 2-1 volgde ook al snel de 3-1. Václav Černý kon binnenschieten nadat er bij de Friezen achterin niet goed werd verdedigd.

Heerenveen komt goed weg maar recht de rug.
Na de 3-1 dacht men in Enschede dat het wel eens gespeeld zou kunnen zijn en dat Twente verder zou uitlopen. Maar niets bleek minder waar. De formatie van Kees van Wonderen kwam snel terug in de wedstrijd. Voor de zoveelste keer dit seizoen was het Milan van Ewijk die zich weer eens in het strafschopgebied van de tegenstander meldde. De verdediger rondde prima af na een mooie assist van Anas Tahiri. De Superfriezen roken bloed en waren via Rami Kaib dichtbij de 3-3. Een lange bal van Bruma werd op waarde geschat door de linksback, maar de bal belandde in het zijnet. Aan de andere kant was de thuisploeg dicht bij de 4-2 Ugalde zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Joost van Aken. De spits van de tukkers kreeg de bal zomaar voor zijn voeten van Kaib maar wist dus niet te scoren.

Heerenveen voert de druk op en krijgt grote kans.
Ook Pelle van Amersfoort kreeg nog een enorme kans. Na een mooie aanval op aangeven van de prima ingevallen Osame Sahraoui schoot de aanvallende middenvelder oog in oog met Lars Unnerstal slap in waarna laatst genoemde redding kon brengen. De wedstrijd ging op en neer en beide ploegen speelden vol op de aanval. Een goal hing in de lucht en die kwam er ook. Kaib kopte een prima hoekshop in van Rami Al Haij en zette daarmee in de laatste minuut de 3-3 eindstand op het scorebord.

Volgende week zondag nemen we het half drie op tegen Ajax in het eigen Abe Lenstra stadion. Kom met z’n allen naar het stadion en moedig de Superfriezen aan voor de drie punten